Trenutno čitaš
Ovaj proteinski hljeb je tako jednostavan za pripremu

Ovaj proteinski hljeb je tako jednostavan za pripremu

proteinski hljeb
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Tražiš brz i jednostavan način da uneseš više proteina u svoju ishranu? Predstavljamo ti novi omiljeni recept: proteinski hljeb sa svježim sirom.

Inspirisan receptom nutricionistkinje Leanne Ward, ovaj hljeb je savršen balans proteina, zdravih masti i vlakana. I najbolje od svega, priprema se brzo, koristeći osnovne sastojke koje vjerovatno već imaš u kuhinji.

Bez konzervansa, ovaj hljeb neće trajati dugo kao kupovni, ali ga možeš narezati i zamrznuti. Tako će biti spreman za uživanje kad god poželiš.

proteinski hljeb
Instagram/@leannewardnutrition

Proteinski hljeb sa svježim sirom

Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme pečenja: 60 minuta
Ukupno vrijeme: 1 sat i 5 minuta

Sastojci

  • 200 grama (1 1/4 šolje) zobenih pahuljica
  • 2 kašike chia sjemenki
  • 2 kašike mješavine (lanene sjemenke, suncokretove sjemenke i bademi)
  • 2 kašike suncokretovih sjemenki
  • 2 kašike bundevinih sjemenki
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 300 grama (1 1/4 šolje) svježeg sira
  • 2 jaja
proteinski hljeb
Instagram/@leannewardnutrition

Priprema

Zagrij rernu na 175°C. Obloži pleh papirom za pečenje.

Sve sastojke pomiješaj u većoj posudi dok se ne sjedine. Oblikuj tijesto u štrucu sličnu onoj od kiselog tijesta i stavi na pripremljeni pleh.

Peci 50 do 60 minuta, dok hljeb ne postane zlatno smeđ i čvrst na dodir. Ostavi da se malo ohladi prije nego što ga narežeš.

Posluži toplo ili hladno – s maslacem ili omiljenim namazima.

Pročitaj
lubenica voće

Zašto ćeš voljeti ovaj hljeb?

Ovaj hljeb nije samo bogat hranjivim tvarima, već je i veoma svestran. Možeš ga poslužiti uz slatke namaze poput maslaca od badema i meda ili u kombinaciji sa slanim dodacima poput avokada i dimljenog lososa. Bilo kako ga pripremiš, ovaj proteinski hljeb će obogatiti tvoje obroke i pružiti energiju.

Pa šta čekaš? Ugrij rernu i počni peći!

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum