Za sve ljubitelje pileće supe donosimo malo drugačiji recept. Ova grčka pileća supa sa limunom savršen je uvod u potpuni obrok, a nekima će zbog bogatstva sastojaka biti dovoljna i sama.

Sastojci:
- 8 šolja pilećeg bujona
 - ½ šolje svježeg limunovog soka
 - ½ šolje isjeckane mrkve
 - ½ šolje sitno sjeckanog crnog luka
 - ½ šolje sitno isjeckanog celera
 - ¼ kašičice mljevenog bijelog bibera
 - ¼ šolje margarina
 - ¼ šolje višenamjenskog brašna
 - 8 žumanaca
 - 1 šolja kuvane bijele riže
 - 1 šolja kuvanog pilećeg mesa isječenog na kockice
 - 16 kriški limuna
 - 3 pileće kocke za supu
 
Priprema:
U velikom loncu pomiješaj pileći bujon, limunov sok, mrkvu, luk, celer, kocke za supu i bijeli biber. Pusti da proključa na jakoj vatri, a zatim smanji vatru i kuvaj 15 do 20 minuta, ili dok povrće ne omekša.
Pomiješaj margarin i brašno u manjoj posudi; postepeno umiješaj u smjesu za supu. Krčkaj, često miješajući, 8 do 10 minuta.
U međuvremenu umuti žumanca u činiji dok ne postanu svijetla. Postepeno ih dodaj u vruću supu, kutlačom sipajući u tankom mlazu uz snažno mućenje žumanca.
Dodaj rižu i piletinu. Vruću supu sipaj u činije i ukrasite kriškama limuna.
Savjet
Ako je pileći bujon koji koristiš već dobro začinjen, možda nećeš morati dodavati pileće kocke. Preporučujemo da probaš supu nakon 1. koraka i dodaš kocku ako je potrebno.
		
		





