Trenutno čitaš
Pripremi kupku za hladne, umorne ili otečene noge!

Pripremi kupku za hladne, umorne ili otečene noge!

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Zimi naše tijelo treba dodatnu njegu. Noge su nam tokom hladnijih dana hladne, umorne i otečene. Idealan način da opustiš noge i tijelo je da pripremiš jednostavnu kupku. Za intenzivnu njegu kupku za stopala možeš neko vrijeme pripremati svaki dan. Evo jednostavnog recepata, koji će sigurno djelovati.

Foto Soulfood

U vodu možeš dodati eterična ulja čajevca, lavande i eukaliptusa, jer imaju antiseptička svojstva i štite stopala od bakterija, gljivica i nastanka bradavica. Dodaj najviše 15 kapi na tri litre vode i uroni stopala u vodu na 15-ak minuta.

Ako imaš problem sa hladnim nogama i slabu cirkulaciju, u kupku dodaj šaku listova majčine dušice, ružmarina i cvijeta kamilice. Za umorna stopala najbolje je dodati šaku čaja od pelina, lovora, kadulje ili lavande.Protiv otečenih nogu u kupku možeš dodati šaku čaja od koprive i bazge ili kašičicu usitnjenog bijelog luka.

Ukoliko te muče znojna stopala, u kupku dodaj šaku čaja od kadulje i oraha te iglica bora, a dobro je dodati i kašičicu sode bikarbone.

Donosimo jednostavan recept za slanu kupku:

šolja morske soli,

5 kapi eteričnog ulja eukaliptusa,

5 kapi eteričnog ulja čajevca,

Pročitaj

5 kapi eteričnog ulja lavande,

3 litre tople vode .

Posebno se preporučuje za otečena stopala i gležnjeve, te osobama koje su sklone gljivičnim infekcijama. U manju kadu ulij vodu. Na so nakapajte eterična ulja te sve uspi u vodu i uroni stopala u kupku. Drži stopala u kupki desetak minuta. Isperi stopala i namaži ih bogatom hranjivom kremom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum