Trenutno čitaš
Preporuka za čitanje: Postavite granice, pronađite mir – kako da se vratite sebi

Preporuka za čitanje: Postavite granice, pronađite mir – kako da se vratite sebi

Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine
Hotel Hills - Doček Nove 2024. godine

Naša ultra preporuka za čitanje je knjiga “Postavite granice, pronađite mir – kako da se vratite sebi” autorke Nedre Glover Tavab. Podsticajan i inspirativan vodič koji govori o tome da svi znamo da treba da postavimo zdrave granice kako bismo uskladili posao i privatan život, izašli na kraj s toksičnim ljudima i uživali u kvalitetnim odnosima s partnerom, prijateljima i porodicom. Međutim, šta „zdrave granice“ zaista znače – i kako da uspješno ispoljavamo svoje potrebe, kako da znamo kada treba da kažemo „ne“ i nastupamo odlučno a da pritom ne uvrijedimo sagovornika?

Foto: redportal.rs

Autorka Nedra Glover Tavab, ekspertkinja za veze i jedna od najuticajnijih psihološkinja na Instagramu, razjašnjava nam taj složeni problem današnjeg društva – kako postaviti granice? Ona nam u knjizi predstavlja jednostavne a istovremeno efikasne načine za postavljanje zdravih granica na svim životnim poljima.

Predlaže da koristimo tehnike zasnovane na najnovijim istraživanjima i najdjelotvornijim metodama koje se primjenjuju u kognitivno-bihevioralnoj terapiji. Na taj način ćemo odrediti i izraziti svoje potrebe jasno i bez izvinjavanja i riješiti glavne probleme koji se kriju iza kozavisnosti, odmjeravanja snaga, anksioznosti, depresije, izgaranja na poslu i mnogih drugih problema koji iskrsavaju. Autorka nam daje jasna upustva kako da otvoreno govorimo o svojim potrebama i uživamo u slobodi koju nam pruža prirodno ponašanje.

„Bez zdravih granica, nismo sposobni da u potpunosti živimo život kakav želimo. Ova knjiga je snažan vodič za definisanje očekivanja i ličnih granica koje nam pomažu da živimo spokojan život, da budemo poštovani i ostvareni kao što i zaslužujemo.“ – Dr Skot Bari Kaufman

Pročitaj
samopouzdanje

„Autorka definiše šest vrsta granica – fizičke, seksualne, intelektualne, emocionalne, materijalne i vremenske – i savjetuje kako da ih se pridržavamo. Svi koji nisu dovoljno vični u postavljanju granica, biće zahvalni na savjetima u ovoj knjizi.“ – Publishers Weekly

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum