Trenutno čitaš
Preporuka za čitanje: “Neukroćena”, Glenon Dojl

Preporuka za čitanje: “Neukroćena”, Glenon Dojl

Dubok i podsticajan, snažan i nježan, svjetski bestseler prodat u preko milion primeraka, knjiga „Neukroćena“ Glenon Dojl istovremeno je intimna autobiografija i uzbudljivo otrežnjenje.

Ovo je priča o ženi koja je shvatila da odgovorna majka ne treba da umre za svoju djecu, već da im pokaže kako se živi punim plućima. Ovo je priča o posljedicama razvoda i utjehi koju pruža nova porodica, koju ljubav i dužnost između članova drži na okupu. Ovo je priča o mirenju, uvažavanju, praštanju i vjeri u sebe, ali i o ranjivosti, samospoznaji i samoprihvatanju.

U svakoj ženi tinja čežnja. Žarko nastojimo da budemo dobre: partnerke, ćerke, majke, radnice i prijateljice. Umjesto da nam taj trud ulije vitalnost i osjećaj ispunjenog života, osjećamo se iscrpljeno, izgubljeno, preopterećeno, a na kraju i ravnodušno. Gledamo svoj život i pitamo se: Da li je sve moglo da bude bolje? Hitro gušimo to pitanje i skrivamo svoje nezadovoljstvo – čak i od sebe samih.

Godinama je Glenon Dojl poricala sopstveno razočaranje sve dok jednog dana nije odlučila da prestane da iznevjerava sebe i da, umesto toga, zanemari očekivanja okoline. Da bi bila slobodna, nije više bila dobra. Prestala je da udovoljava drugima i počela je da živi.

Glenon Dojl je bestseler autorka. Kao aktivistkinja, govornica i predvodnica, ona je i osnivačica i predsjednica organizacije Together Rising, ženske neprofitne organizacije koja je unijela revoluciju u aktivističku filantropiju – sakupile su preko 22 miliona dolara za žene, porodice i djecu u krizi, pri čemu je najčešća donacija samo 25 dolara. Mreža Opre Vinfri istakla je Glenon među Supersoul 100, kao jednu od 100 „osvješćenih predvodnica koje koriste svoj glas i talenat da pomognu čovječanstvu“.

Pročitaj

 

Izvor: laguna.rs

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum