Trenutno čitaš
Preminuo Matthew Perry, omiljeni Chandler iz “Prijatelja”

Preminuo Matthew Perry, omiljeni Chandler iz “Prijatelja”

Poznati glumac Matthew Perry je preminuo je u 54. godini života. Kako pišu strani mediji, njegovo tijelo nađeno je u njegovom domu u jacuzziju. Matthew Perry, zvijezda serije ”Prijatelji”, preminuo je u subotu nakon što je pozvana Hitna pomoć zbog srčanog zastoja.

REUTERS/Phil McCarten

Navodno je dva sata prije tragedije odigrao partiju pickleballa, nakon čega je svog asistenta poslao da obavi neke obaveze. Kad se asistent vratio, zatekao ga je u besvjesnom stanju i nazvao Hitnu pomoć.

Perry je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Chandlera Binga u seriji “Prijatelji”, koja se prikazivala 10 sezona na NBC-ju od 1994. do 2004., a koja je i dan danas vrlo popularna.

Perry je godinama vodio bitku sa ovisnošću o drogi i alkoholu o kojima je i sam javno pričao. Prvi put je na odvikavanju bio 1997. godine, a onda se opet prijavio 2001. i 2011. Koliko su veliki njegovi problemi bili priznao je tek 2016. godine kada je u velikom intervjuu priznao da se zbog ovisnosti ne sjeća snimanja čak tri sezone Prijatelja.

Matthew je u ”Prijateljima” glumio zajedno sa Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum