Trenutno čitaš
Premijera filma “Nebesa” Srđana Dragojevića na HBO Max

Premijera filma “Nebesa” Srđana Dragojevića na HBO Max

Film „Nebesa“, u režiji Srđana Dragojevića, imaće premijeru 13. novembra na HBO Max streaming platformi. Istoga dana, film će biti prikazan i na Cinemax kanalu u 20.00h.

Tri priče o uticaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicijskom periodu smještene su u 1993, 2001. i 2026. godinu. Pojava čuda odgovor je kolektivne svijesti na promjene koje tjeraju cijelu zajednicu da svijet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svjetlu i čudesnoj perspektivi. Sudbine likova isprepliću se dok se iznova pojavljuju u različitim pričama i u novim, sve bizarnijim okolnostima.

premijera filma nebesa
Delirium-Films

Prva priča prati Stojana (Goran Navojec), ratnog izbjeglicu i prerano penzionisanog poručnika, koji dobija oreol na dar od Boga. Njegova supruga Nada (Ksenija Marinković) uvjerava ga da će činjenjem raznih grijeha ukloniti oreol i riješiti se neželjene pažnje komšija. Stojanu je isprva teško počiniti i najmanji grijeh, ali ubrzo počinje uživati u životu grešnika.

premijera filma nebesa
Delirium-Films

Druga priča govori o Gojku (Bojan Navojec), vrlo religioznom mladiću koji je osuđen na smrt zbog ubistva bogatog bračnog para tokom pokušaja krađe mobilnog telefona. Gojko vjeruje da mu mobilni telefon omogućava direktnu vezu sa Svetom Petkom. Nekoliko trenutaka prije pogubljenja, Gospod pretvara Gojka u novorođenu bebu i vaskrsne porodicu koju je ubio. Stojan, kojega sada vidimo kao upravnika zatvora, uporan je i želi da se kazna ipak izvrši.

U trećoj priči, 25 godina kasnije saznajemo da je beba nekako preživjela smrtnu kaznu. Gojko je sada slikar čije slike imaju nevjerovatnu moć – posmatrač postaje sit dok ih gleda. Država na čijem čelu je sada Stojan, prvi predsjednik u istoriji s oreolom na glavi, nacionalizuje Gojkov rad kako bi iskoristila „hranljivu umjetnost“.

premijera filma nebesa
Delirium-Films

Svjetska premijera filma „Nebesa“ bila je prošle godine u sklopu glavnog takmičarskog programa 74. filmskog festivala u Locarnu. U glavnim ulogama su Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Miloš Samolov, Nataša Marković, Sana Kostić, Radoslav Milenković, Srđan Žika Todorović, Ana Mandić, Nela Mihailović, Nikola Pejaković, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić i Dejan Aćimović. Srđan Dragojević je reditelj i scenarista filma, a ujedno i producent uz Biljanu Prvanović ispred producentske kuće Delirium.

Pročitaj

Film će biti dostupan na HBO Max streaming platformi u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Moldaviji i Bugarskoj.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum