Trenutno čitaš
Predivne fotografije plesača u pokretu

Predivne fotografije plesača u pokretu

Fotografkinja Anna Ulman fotografiše dramatične ljepote plesa u dinamičnim portretima plesača u pokretu. Ulman sa sjedištem u Marbelli, u Španiji, koristi šarmantne ulice od kaldrme i obalu, kao uvjerljive postavke i inspiraciju za pokrete koje čine njeni subjekti.

Anna Ulman

Ponekad se plesači uklapaju u urbano okruženje i izvode svoje graciozne pokrete u casual odjeći. Ali u drugim slučajevima oni nose baletanke i trikoe na mjestima koja ne bismo očekivali, poput plaže. Pijesak postaje dio plesa, dok balerina zabacuje kosu u sjajnom efektu.

Anna Ulman

Ulman je bila inspirisana fotografisanjem plesača nakon što je primjetila kreativne mogućnosti ove vrste fotografija. “Uvijek sam voljela da snimam napolju i stvaram kreativne fotografije hvatajući zanimljive trenutke”, kaže ona za My Modern Met.

Anna Ulman

„Jednom sam negdje na internetu vidjela fotografiju na kojoj je balerina plesala nasred ulice. Bila sam zadivljena fleksibilnošću njenog tijela i njenim gracioznim pokretima. Shvatila sam da bismo, ako zajedno kombinujem svoje fotografsko umijeće i talenat balerine, imali beskrajne mogućnosti za stvaranje umjetnosti.”

Anna Ulman

Pronalazeći ovaj žanr fotografije izazovnim i zabavnim, Ulman pristupa svojim fotografijama s određenim planiranjem, ali ostavlja prostora za spontanost. “Uvijek pokušavam da planiram snimanje unaprijed, ali najbolje ideje mi dođu neočekivano”, priznaje ona. „Svaki plesač je jedinstven i svi me inspirišu na različite ideje.“

Pročitaj

Anna Ulman

Prati je na Instagramu i TikToku za još više prekrasnih fotografija.

Anna Ulman
Anna Ulman
Anna Ulman
Anna Ulman
Anna Ulman

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum