Ovaj kremasti obrok ne samo da je lagan i ukusan, već je i pun hranjivih sastojaka koji će te zasititi i pružiti energiju. Sa više od 30g proteina po porciji, zahvaljujući tofuu, nutritivnom kvascu i sojinom mlijeku, ova posna pasta savršen je izbor za sve koji žele uživati u obroku bez kompromisa po pitanju zdravlja i ukusa!
Sastojci (za 4 porcije):
- 500g tjestenine po izboru
- 1/2 kašičice maslinovog ulja
- 350g svježeg špinata
- 350g tofua
- 2 šolje svježeg bosiljka
- 1 šolja svježeg peršuna
- 1 čen bijelog luka
- sok od pola limuna
- 1/2 šolje indijskih oraha, potopljenih u vruću vodu na 10 minuta, pa ocijeđenih
- 1/4 šolje pinjola
- 1/4 šolje nutritivnog kvasca
- 1/4 šolje sojinog mlijeka
Za serviranje (po želji):
- Posni sir
- Peršun
- Prženi pinjoli
Priprema:
U velikom loncu sa posoljenom vodom, skuhaj tjesteninu. Procijedi i vrati u lonac. U međuvremenu, zagrij maslinovo ulje u tavi. Dodaj špinat i proprži 2 minute, povremeno miješajući, dok potpuno ne uvene. Skini sa vatre.
Prenesi špinat u blender, dodaj sve preostale sastojke i blendaj dok ne dobiješ glatku masu.
Prelij sos preko skuhane tjestenine i dobro izmiješaj. Posluži i po želji ukrasi veganskim feta sirom, peršunom i prženim pinjolima.
Prati nas