Trenutno čitaš
Popularna pjevačica Vanna ponovo pred sarajevskom publikom

Popularna pjevačica Vanna ponovo pred sarajevskom publikom

Jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica – Vanna, u sklopu svoje turneje „VANNA – 30 godina karijere“ svoj solistički koncert održaće u Sarajevu, 16. juna, u prostoru Bosanskog kulturnog centra s početkom u 20h. 

Vlasnica jednog od najupečatljivijih vokala u čitavoj regiji prije samo nekoliko dana održala je “koncert života” u rasprodanoj Areni Zagreb odakle je krenula njena slavljenička turneja kojom obilježava 30 godina pjevačke karijere.

Vanna je devedesetih zasijala kao vokal dance dua ET – Electro Team i potom se vinula u sam vrh regionalne muzičke scene na kojoj niže uspjehe već punih 30 godina. No, predstojeći koncert u BKC-u, Vannin je prvi solistički koncert u Sarajevu, a vijest da pjevačica napokon stiže u prestonicu Bosne i Hercegovine oduševila je fanove kojih ovdje zaista ima mnogo.

Uz svoju harizmu i sa jednim od najmoćnijih vokala regije, Vanna će na sceni BKC-a izvesti najveće hitove  iz svog bogatog muzičkog opusa – od onih starih hitova uz koje smo odrastali iz vremena ET-a, poput legendarne „Tek je 12 sati”, „Ne traži ljubav” ili „Da ti nisam bila dovoljna”, pa sve do popularnih pjesama „Kao da me nema”, „Daj mi jedan dobar razlog”, „Ja imam snage za to“ i novih hitova „Puna memorija”, „Loš trenutak”, „Pjesma o tebi“ i mnogih drugih.

Foto: Goran Berović

U svojoj bogatoj karijeri, Vanna je dijelila koncertnu binu s brojnim uglednim orkestrima i umjetnicima, a 2018. godine, pjevala je zajedno s Andreom Boccelijem na njegovom velikom koncertu u Areni Zagreb. Dobitnica je i brojnih prestižnih muzičkih nagrada, kao i višestruka dobitnica muzičke nagrade Porin, koju je i prošle godine osvojila za najbolji ženski vokal.

Njen posljednji  studijski album „Izmiješane boje” koji je objavljen 2019. jedan je od Vanninih najuspješnijih albuma, s brojnim aktuelnim hitovima, a Vanna se na albumu ponovno pojavila i kao prepoznata autorica stihova i muzike.

Show koji je Vannina publika imala priliku doživjeti u Areni Zagreb 7. maja, istinski je višesatni spektakl i bogat presjek njezine stvaralačke i pjevačke karijere koji uskoro donosi pred Sarajlije.

Pročitaj
HBO

Koncertom u Areni Zagreb, Vanna je potvrdila da  danas svoje pjesme stvara i izvodi s jednako mnogo starasti i harizme kao i prvoga dana, što će njena vjerna publika napokon imati prilike čuti i doživjeti uživo i u sarajevskom BKC-u 16. juna.

Ulaznice za Vannin koncert u BKC-u upravo su puštene u prodaju, a mogu se kupiti na blagajni dvorane i u sistemu kupikartu.ba.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum