Trenutno čitaš
Pomračenje sunca u Vagi donosi promjene i rast

Pomračenje sunca u Vagi donosi promjene i rast

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Pomračenje Sunca u Vagi 14. oktobra, izaziva malo haosa i dosta rasta. Ovo pomračenje predstavlja ozbiljno vrijeme za razmišljanje i žudnju za harmonijom. Budući da je pomračenje u Vagi, koju predstavlja vaga pravde, poželjećemo da radimo stvari umjereno kako bismo pronašli ravnotežu koja radi za nas. Takođe će nas privući da se riješimo onoga što nam više ne služi, što će nam onda stvoriti prostor da manifestujemo veće snove kako se približavamo kraju godine.

Vjeruje se da je pomračenje pod uticajem Vage upravo ono što je potrebno odnosima u današnjem svijetu, bilo da su profesionalni, lični, romantični ili izazovni. Ova lunarna energija značajno će poboljšati odnose koji počinju sada, opremivši ih dodatnom snagom da ne samo napreduju već i traju na duge staze.

Ultra magazin

Ovo je naša najveća prilika u godini da se vratimo sebi i prisjetimo se ko smo. Moramo prestati da gledamo sebe kroz oči drugih ljudi, i da jurimo za ciljevima koje su drugi željeli da postignu. Iskoristite ovaj mladi mjesec i pomračenje sunca kao vrijeme da razmislite i zaista shvatite šta želite da dobijete od svog života.

Pomračenje će talas promjena u naše najbliže odnose i biće prvo pomračenje Sunca u znaku Vage koje smo doživjeli od 2005. godine. Takođe nosi veoma jedinstven potpis – dešava se na 21 stepenu Vage, a mi smo zapravo iskusili pomračenje na istoj tački na nebu 14. oktobra 2004. Iako je to bilo prije dosta vremena, pokušajte se sjetiti mjeseci koji okružuju taj vremenski period. Koje su se glavne priče odvijale u vašem životu u to vrijeme? Slične teme mogle bi se pojaviti za reviziju pod ovogodišnjim pomračenjem.

Pomračenja Sunca i mladi mjeseci često se povezuju s novim planovima i počecima, a pomračenja posebno imaju način da ubrzaju vremenske okvire i ohrabre nas da se suočimo s onim što smo izbjegavali. Ovaj će, međutim, biti malo drugačiji nego inače. Stvoriće konjunkciju sa Južnim čvorom sudbine. U astrologiji, južni čvor je tačka oslobađanja – da bi nešto novo procvjetalo, prvo moramo otpustiti ono što nam više ne služi.

Foto: instagram/dreamingincollages

Naša pažnja će biti usmerena na stvaranje ravnoteže unutar naših najbližih veza zahvaljujući položaju mladog meseca u Vagi. Koje veze u vašem životu su uazajmne? Kojim odnosima u vašem životu bi bilo potrebno neko prilagođavanje, a koje ste prerasli, ali ste se previše uplašili da odete dalje?

Pročitaj

Ako ste već u predanom partnerstvu, ovaj mladi mjesec može vas testirati na načine na koje do sada niste bili testirani. Neke veze će sigurno biti gotove jer neuravnotežen aspekt sa retrogradnim Neptunom u Ribama uklanja ružičaste naočale, omogućavajući nam da vidimo teške istine. Srećom, ovo otvara prostor i za nove veze da počnu! Neke će početi u naredne dvije sedmice, a neke u toku narednih šest mjeseci, do pomračenja punog mjeseca 25. marta 2024. godine.

Kako mladi mjesec nastavlja utjecati na nas, trebamo paziti na svoje riječi. Kako se energija intenzivira ovog vikenda, mogli bismo pasti u zamku da kažemo pogrešnu stvar jer se Merkur u Vagi suprotstavlja Hironu u Ovnu. Ono što se sada kaže moglo bi biti vrlo štetno, ali ako uspijemo ostati čvrsti u svojim uvjerenjima i postupcima bez nanošenja štete, može doći do dubokog izlječenja.

Dok pomračenja Sunca donose radikalne promjene, često je to potrebno da krenemo naprijed u našim životima. Dokle god smo otvoreni za ono što nam novi mjesec mora donijeti, sve će sigurno biti u redu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum