Trenutno čitaš
Podkast “Za volanom”u društvu najboljih svjetskih podkasta

Podkast “Za volanom”u društvu najboljih svjetskih podkasta

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Podkast “Za volanom” našao se u društvu najboljih svjetskih podkasta na vodećem međunarodnom audio festivalu IFC u Rejkjaviku.

Epizoda audio dnevnika vozača  „Tura duga osam godina“,  iz prve sezone podkasta Za volanom, uvrštena je u selekciju međunarodnog audio festivala IFC koji se od 21. do 24. maja 2023. godine, održava na Islandu.

Priča vozača kamiona iz Srbije tako će biti prezentovana rame uz rame sa podkastima iz produkcije za BBC, New York Times i Deutschlandfunk Kultur.

“Moj povod za prijavu i učešće u podkastu, bilo je negativno iskustvo koje sam doživio kao vozač kamiona“, kaže Zoran Ivanić, vozač kamiona iz Bijeljine. „Htio sam i dobio priliku, da upozorim kolege vozače kako se život iz korijena promijeni samo u nekoliko trenutaka“.

pexels

Marija Kambić, glavna i odgovorna urednica sajta PlutonLogistics, smatra da je pokretanje inovativnog podkasta, koji u prvi plan stavlja lične priče bila dobra odluka.

  • Vratili smo se audio formatu, kao izvornoj formi podkasta. Odlučili smo da mikrofon damo našim čitaocima, čija je profesija toliko autentična da su dodatna pitanja suvišna. Vozač kamiona nije samo zanimanje, već je životni poziv. Koliko je taj poziv živopisan i autentičan govori i prilika, da se pojavimo na ovom prestižnom festivalu.
pexels

U konkurenciji više od stotinu audio snimaka iz 28 zemalja, ukupno 25 ostvarenja izabrano je za prikazivanje. Na toj prestižnoj listi našla se i podkast epizoda na srpskom jeziku „Tura duga osam godina“.

Audio dnevnik vozača Zorana festivalska publika slušaće u društvu ostvarenja vodećih svjetskih producenata i autora nagrađivanog australijskog podkasta Pilow talk, BBC podkasta o borbi za ljudska prava Breaking Mississippi,  New York Times podkasta First Person, kao i podkasta njemačkog radija The CureHeilung aus dem Grab.

IFC AudioDocs festival, uz podršku Evropske radiodifuzne unije (EBU), ove godine se održava u Rejkjaviku od 21. do 24. maja 2023. godine. Festival okuplja radijske i audio producente i autore iz Evrope i svijeta.

“Za volanom” podkast je autorski projekat Pluton Media d.o.o. i dostupan je za  slušanje na platformama  Apple Podcasts, Google podcast, Spotify, Anchor.fm, YouTube, kao i na Podcast.rs.

pexels

Za volanom podkast linkovi:

Apple

Pročitaj
afrodizijak

Spotify

Podcast.rs

YouTube

O portalu PlutonLogistics

Portal slavi 10 godina poslovanja! Od informativnog veb sajta, vremenom je izrastao u digitalnu medijsku platformu koja okuplja i informiše profesionalce iz oblasti transporta, logistike i lanca snabdijevanja.

O firmi Pluton Media

Tim iskusnih novinara okupio se oko ideje da pruži jedinstvenu uslugu kreiranja sadržaja i autorskih tekstova iz oblasti biznisa, kao i pojedinačnih privrednih grana za medijske kuće, marketinške kampanje, blogove, kompanijske publikacije. Osim toga, Pluton Media razvija i sopstvene online brendove, a jedan od njih je PlutonLogistics.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum