Trenutno čitaš
Pluton u Vodoliji: Transformacija je neizbježna!

Pluton u Vodoliji: Transformacija je neizbježna!

Bingo kataloška akcija
Bingo kataloška akcija

Da li ste spremni da proživite astrološki događaj koji niko živ do sada nije iskusio? 23. marta Pluton, planeta uništenja, smrti i ponovnog rođenja, ulazi u inteligentni, prozračni znak Vodolije. Poslednji put je Pluton bio u Vodoliji od 1778. do 1798. godine – planeti je trebalo 248 godina da se probije kroz zodijak.

Mnogo toga se – razumljivo – dogodilo od Plutonovog posljednjeg prolaska kroz znak Vodolije. Izum prve uspješne vakcine za velike boginje, otkriće planete Uran, a imali smo i početak industrijske revolucije.

Pinterest

Vodolija vlada tehnologijom, inovacijama, internetom i kolektivom, tako da ćemo vidjeti neke pomake u tim specifičnim područjima. Ovaj 20-godišnji ciklus će biti u korelaciji s velikim naučnim, medicinskim i tehnološkim otkrićima, kao i istraživanjem svemira i učenjem više o životu izvan Zemlje, i slomom zastarjelih sistema i struktura moći koji su na kraju nepravedni i ne služe kolektivu.

Što se tiče same planete, Pluton uništava ono što nam više ne služi, što nije lijep proces, ali stvara prostor za ponovno rođenje i nove početke. Plutonov uticaj se često povezuje s feniksom koji se diže iz pepela.

U narednih 20 godina, Pluton će nas naučiti da je stalno gledanje u ekran loše za naše zdravlje i osjećaj dobrobiti. Već vidimo ovaj trend nekoliko godina, ali on će se produbiti. Uspon umjetne inteligencije, koji smo vidjeli ove godine, rezultat je ulaska Plutona u jedan od najmentalnijih znakova koji gledaju na budućnost, Vodolije.

Ovaj tranzit ima, naravno, pozitivnijih konotacija. Na najvišoj vibraciji, Vodolija je znak društvene pravednosti koji sve ljude vidi kao jednake. Tokom narednih dvadeset godina, vidjećemo kako se ljudi u mnogim zemljama dižu, bune se protiv represivnih vlada. Pluton u Vodoliji će vratiti revoluciju širom svijeta – nešto što je vrlo potrebno.

Pinterest

Na ličnom nivou, ovaj tranzit može donijeti osjećaj novosti i inspirisati nas da tražimo kreativnije i inovativnije načine da krenemo naprijed. Nezavisnost i istraživanje će biti vaš glavni fokus, jer će vas Pluton u Vodoliji potaknuti da pomaknete granice i izazovete sebe. I Pluton i Vodolija su pomalo buntovnici, a energija ove velike planetarne promjene neće dozvoliti da vas bilo šta sputava ili spusti.

Pročitaj

U posljednje vrijeme smo iskusili mnogo rijetkih planetarnih aktivacija u Vodoliji, prije svega kvadrat Saturn-Uran i Veliku konjunkciju između Jupitera i Saturna. Kako Pluton uđe u ovaj znak, ponovo će aktivirati teme Vodolije o slobodi, revoluciji, društvenom aktivizmu i tehnologiji. Ali ovaj put, oni će ostati aktivni na duge staze!

Za one koji žele specifičnosti dok ulazimo u ovu novu astrološku eru: Pluton će biti u Vodoliji od sada do 11. juna, ponovo od 22. januara 2024. do 2. septembra 2024., zatim od 20. novembra 2024. do 9. marta 2043. i ponovo od 2. septembra 2043. do 19. januara 2044. godine.

Ovaj tranzit će nas zauvijek promijeniti, kako na individualnom tako i na kolektivnom nivou. Transformacija je ovdje neizbježna, zato prihvatite promjenu—i držite se čvrsto.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum