Trenutno čitaš
Pinterest trendovi za ljeto 2024.: Prihvati veliki, hrabar stil

Pinterest trendovi za ljeto 2024.: Prihvati veliki, hrabar stil

Pinterest trendovi ljeto 2024
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Pinterest je destinacija za otkrivanje najaktuelnijih trendova za ljeto 2024., gdje će samoizražavanje voditi put ka novoj estetici i trendovima u modi i ljepoti.

Kako maksimalistička moda zauzima centralno mjesto, a trendovi ljepote iz Y2K i 90-ih se vraćaju, korisnici Pinteresta se odlučuju za hrabre bobove i pletenice, nokte inspirisane voćem i anđeoske beauty lookove. Ljeto 2024. će biti sezona isprobavanja novih trendova i prihvaćanja odvažne šarene estetike koristeći Pinterest kao vodič.

bubble suknja
Pinterest

Maksimalistička ljetna moda

Ovog ljeta, korisnici Pinteresta planiraju veliku i hrabru modu. Ovo ljeto će biti puno rock and roll stila, alternativnih outfita, upadljivih uzoraka i nekonvencionalnih silueta. Odvažna moda omogućava pojedincima da pokažu svoje jedinstvene ličnosti i individualnost. U svijetu u kojem je samoizražavanje visoko cijenjeno, hrabra moda nudi sredstvo kreativnosti i samopouzdanja, osnažujući pojedince da se oslobode konvencionalnih normi i prihvate svoj vlastiti stil.

Pinterest

Ove godine posebno se ističu nekoliko zanimljivih pravaca koji privlače pažnju ljubitelja mode širom sveta. Od povratka retro stilova do osvajanja novih, futurističkih estetika, moda nudi bogatstvo različitih stilskih izraza.

Jedan od značajnijih trendova je usvajanje “tomboy femme” stila, koji je zabilježio porast interesovanja od neverovatnih 3900%. Ovaj stil kombinuje elemente muške i ženske mode, stvarajući opuštene, ali sofisticirane outfite. Popularni su komadi poput širokih pantalona i vrećastih majica, koje su bilježile porast pretraga za 290%. Oversized dresovi takođe su doživjeli rast popularnosti od 175%, dok je “tomboy chic” stil porastao za 170%. Zelene cargo hlače postale su must-have komad, sa porastom od 320%.

tomboy femme
Pinterest/Ultra magazin

Rocker chic je još jedan trend koji je u velikom usponu, sa “alt baddie” stilom koji je zabeležio nevjerovatan rast interesovanja od 5550%. Outfiti inspirisani rock’n’roll estetikom doživjeli su porast od 1050%, dok je kožna garderoba postala izuzetno popularna, sa rastom od 470%. Osamdesete godine se vraćaju na velika vrata kroz “new wave” modu, koja je beležila rast od 135%.

rocker chic 2024
Pinterest/Ultra magazin

Sa druge strane, korporativna moda takođe doživljava transformaciju. “Corp-core”  i “corporate chic” stilovi bilježe porast interesovanja od 950%, dok “geek chic” pokazuje rast od 870%. Komadi poput prugastih pantalona, koje su beležile porast od 135%, prsluka i suknji (+160%), te batik blejzera (+280%) postaju sve prisutniji.

Pinterest/Ultra magazin

Još jedan trend koji osvaja modne piste je Y3K estetika, futuristički stil koji kombinuje retro elemente sa modernim dizajnom. Ovaj trend je zabilježio ogromno povećanje interesovanja od 6030%. Odjevni komadi u ovom stilu često uključuju srebrne patike (+200%) i limeta zelene outfite (+460%).

y3k estetika
Pinterest/Ultra magazin

Kada su u pitanju uzorci i nove siluete, prugaste lanene pantalone (+195%), gingham šortsevi (+770%), leopard print bikini (+410%), te različite vrste suknji poput bubble (+340%) i puff (+220%) su veoma popularni.

karirani šorts
Pinterest

Na kraju, ne možemo zaboraviti dodatke koji su neizostavni dio svakog outfita. Nakit koji privlači pažnju je u velikom porastu, sa maksimalističkim nakitom (+3460%), eklektičnim komadima (+3410%), i velikim zlatnim nakitom (+700%).

maksimalistički nakit
Pinterest

Ogrlice sa privjescima (+630%) i ukrasi za torbe (+240%) su takođe u trendu, dok je nakit za butine zabilježio rast interesovanja od 850%.

nakit za butine
Pinterest

Ovi trendovi pokazuju kako moda može biti dinamična i kako se stilovi neprestano razvijaju, pružajući svima priliku da pronađu nešto što odgovara njihovom ličnom ukusu i izrazu.

Povratak ljepote iz 90-ih i Y2K estetike

Kako se modni svijet vraća prošlim decenijama, trendovi ljepote iz 90-ih i ranih 2000-ih ponovo su u velikom porastu. Pretrage za “90s makeup look” i “2000s makeup” povećale su se za 270% i 580%, što ukazuje na rastuću fascinaciju ovim ikonama. Ovo ljeto očekuj kombinaciju hrabrih makeup stilova i otkačenih frizura koje podsjećaju na ta transformativna vremena.

90-e i rane 2000-e obilježene su inovacijama u ljepoti, s revolucionarnim proizvodima i tehnikama koje i dalje utiču na moderne trendove. Prihvatanje ovih stilova omogućava ljubiteljima ljepote da odaju počast prošlosti, dok unose savremene elemente, stvarajući nostalgičnu, a opet svježu estetiku.

Retro pramenovi

Trendovi pramenova iz 2000-ih doživljavaju eksplozivan povratak. Pretrage za “2000s chunky highlights” povećale su se za 5400%, dok je interes za calico kosu, karakterističnu po mješavini kontrastnih boja, porastao za 6500%. Teški pramenovi na tamnoj kosi porasli su za 2840%, a plava kosa iz 90-ih takođe se vraća sa povećanjem interesa od 93%.

Pinterest

Povratak bob frizura i pletenica

Klasične frizure doživljavaju renesansu. Talijanski bob, elegantna i sofisticirana frizura, bilježi porast pretraga za 1100%. Razor cut bob, otkačena i oštra frizura, skočio je za 8200%, dok je slojeviti bob iz 90-ih porastao za 985%. Pletenice su takođe popularne, s mermaid pletenicama koje su se povećale za 890%, angel pletenicama za 4685%, i baby pletenicama za 1210%.

Pročitaj

italijanski bob
Instagram/gevir

Voćni nokti

Nail art inspirisan voćem je u trendu, dodajući zabavan dodir rutini ljepote. Pretrage za “fruty nails” povećane su za 175%. Specifični stilovi kao što su nokti s grejpom (+194%), nail art s borovnicama (+196%), i slatki nokti sa jagodama (+240%) su posebno popularni.

voćni nokti
Instagram/osemarienailartist

Nokti s motivima bobica i nail art inspirisan 90-im povećani su za 135% i 250%, dok su Y2K duck nokti porasli za 120%. Klasični francuski manikir iz 90-ih takođe su se vraća, s povećanjem od 515% u pretragama.

Anđeoska ljepota

Trend “angel beauty” karakteriše eterealni, sjajni izgled. Ovaj trend porastao je za 450%, s glowy, dewy makeup koji se povećao za 330%. Makeup za oči poput lutke (+200%), srebrni smokey eyes (+160%), i zavodljivi makeup lookovi (+920%) takođe su sve popularniji. Talijanski makeup, poznat po svojoj eleganciji, povećan je za 220%, zajedno s mekim nude makeup-om (+220%) i cherry crvenim ružem (+170%).

angel beauty
Pinterest

Makeup iz 90-ih i Y2K

Specifični makeup stilovi iz 90-ih i Y2K ere doživljavaju povratak. 90s lip look porastao je za 760%, dok je 90s glam makeup povećan za 280%. Lash clusters, koji nude puniji izgled trepavica, povećali su se za impresivnih 1790%.

90 makeup
Pinterest

Ovi trendovi ističu širi pokret prema nostalgičnoj ljepoti, gdje se klasični stilovi reinterpretiraju za moderno doba. Kombinovanjem starog i novog, ljubitelji ljepote mogu kreirati izgled koji je i bezvremenski i savremen, odajući počast inovacijama i kreativnosti prošlosti, dok ostaju svježi i relevantni u sadašnjosti.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum