Trenutno čitaš
Pečeni karfiol i tjestenina s limunom i bijelim lukom

Pečeni karfiol i tjestenina s limunom i bijelim lukom

Karfiol je svestrana namirnica s kojom možeš improvizovati u kuhinji. Priprema se na mnogo načina, a ova namirnica je i bogat izvor vlakana. U kombinaciji sa tjesteninom, limunom i bijelim lukom dobićeš zdravu večeru za samo 30 minuta! 
Foto: Festing At Home

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 mljevena češnja bijelog luka
  • 1/4 kašike pahuljica čilija
  • korica od jednog limuna
  • Tjestenina po želji
  • 1 šolja svježeg nasjeckanog italijanskog peršuna
  • 1/2 šolje tostiranih oraha, sjeckani
  • so, biber i čili pahuljice po ukusu
  • sitno naribani pecorino
  • 2 kašike kapara

Postupak:

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Zagrijati rernu na 200 stepeni.

Isjeći karfiol na male cvjetiće i ostaviti u posudu. Posuti maslinovim uljem, dodati so i biber, ½ limunove korice, 2/3 mljevenog bijelog luka i malo pahuljica čilija.

Promiješati i staviti na papirom obložen pleh, te peći oko 20-25 minuta.

Skuhati tjesteninu prema uputstvu. Iscijediti i posuti maslinovim uljem. Dodati ostatak bijelog luka, isjeckan peršun, preostalu koricu limuna, tostirane orahe, kapare i gotov karfiol. Posuti pecorinom i čili pahuljicama.

Prijatno!

Pročitaj
tost

 

Izvor: feastingathome.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum