Trenutno čitaš
Pečene ovsene pahuljice s bananama – zdrav i zasitan početak dana

Pečene ovsene pahuljice s bananama – zdrav i zasitan početak dana

Pečene ovsene pahuljice s bananama

Tražiš brz, ukusan i hranjiv doručak koji će te zasititi i dati energiju za cijeli dan? Ove pečene ovsene pahuljice s bananama savršeno spajaju prirodnu slatkoću zrelih banana, kremasti puter od kikirikija i toplinu cimeta, a dodaci po izboru čine svaki obrok još posebnijim. Idealno za one jutarnje trenutke kada želiš nešto brzo, zdravo i ukusno.

Sastojci (za dvije porcije):

  • 1 ½ zrela banana
  • ½ šolje ovsenih pahuljica
  • ½ šolje nemasnog ili biljnog mlijeka
  • 1 kašika putera od kikirikija
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • ¼ kašičice praška za pecivo
  • ½ kašičice vanile
  • Prstohvat cimeta
  • Prstohvat soli

Dodaci po želji:

  • Kolutovi banane
  • Kašičica putera od kikirikija
  • Čokoladne mrvice
  • Pahuljice soli

Priprema:

Zagrij rernu na 175°C i pripremi manju posudu za pečenje. U blender stavi bananu, ovsene pahuljice, mlijeko, puter od kikirikija, javorov sirup, prašak za pecivo, vanilu, cimet i prstohvat soli. Blendaj dok ne dobiješ glatku, tečnu smjesu.

Prebaci smjesu u posudu za pečenje i po vrhu rasporedi kriške banane.

Peci 30-35 minuta, dok ovsena smjesa ne postane čvrsta i blago zlatna.

Posluži u zdjelicama i dodaj omiljene dodatke – još banane, puter od kikirikija, čokoladne mrvice ili prstohvat soli za kontrast okusa.

Uživaj!

Pročitaj
sos

Izvor: @veggieworldrecipes

Prati nas

   

 

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum