Trenutno čitaš
Paul Mescal vs. Pedro Pascal: Prvi pogled na epski film “Gladijator II”

Paul Mescal vs. Pedro Pascal: Prvi pogled na epski film “Gladijator II”

gladijator II

Dvadeset četiri godine nakon što je originalni film izašao, “Gladijator II” je na putu u bioskope, a Ridley Scott, koji je bio nominovan za Oskara za “Gladijatora” iz 2000. godine, ponovo je na čelu nastavka. U dugo očekivanom filmu glavnu ulogu igra Paul Mescal, dok su sporedne uloge pripale Pedru Pascalu i Denzelu Washingtonu.

Originalni film ispričao je priču o Maximusu (Russell Crowe), rimskom generalu koji je žrtva državnog udara cara Commoda (Hoaquin Phoenix). Primoran je u ropstvo i probija se u rangu gladijatora kako bi se mogao osvetiti Commodu, koji je ubio njegovu porodicu. Film je naišao na široku pohvalu kritike, osvojio je 12 nominacija na dodjeli Oskara i osvojio pet, uključujući najbolji film i najboljeg glumca za Crowea.

Gladijator II
AIDAN MONAGHAN/PARAMOUNT PICTURES.

Nastavak, koji stiže u bioskope 22. novembra 2024. godine, nastavlja priču s novim borcem, Commodusovim nećakom Luciusom (Mescal), spremnim da uđe u arenu. Ridley Scott je u novembru 2023. godine objasnio zašto je odlučio napraviti nastavak: „Mislio sam da je prvi film, potpuno zadovoljavajući, kreativno dovršen… Ali ovi ciklusi se nastavljaju, ponavljaju se globalno u posljednjih 20 godina. Počelo je da se navodi kao očigledna stvar, i tako je evoluirala.”

Ko je u glumačkoj postavi “Gladijatora II”?

Paul Mescal vodi novi film kao Lucius, odluku koju je Ridley Scott donio nakon što je gledao Mescala u filmu “Normalni ljudi” iz 2020. godine. Na početku filma vidjećemo Mescalov lik Luciusa koji ima ženu i dijete, i živi relativno mirnim životom s njima sve dok osvajači iz njegove domovine ne počnu napadati. Ukorijenio se u jednom primorskom gradu u Numidiji.

gladijator II
Rimski vojskovođa Pedra Paskala Acacius AIDAN MONAGHAN/PARAMOUNT PICTURES.

Osim Mescala, glumačkoj ekipi se pridružuje Pedro Pascal, rimski general za kojeg se kaže da se školovao za mlađeg oficira, iako nije viđen u prvom filmu. Ovo je jedna od tema koje su filmaši kreirali kako bi povezali nastavak s Maximusom. “Ovaj film ima identitet koji je oblikovan njegovim nasljeđem. Ne bi imalo smisla da ne bude”, kaže Pascal. On opisuje svoj lik koji tumači kao borca ​​koji je učio od najboljih, pa je, naravno, ovaj kodeks časti ukorijenjen u njegovu obuku i njegovo postojanje. Ali ipak Maximus je Maximus, a to se ne može ponoviti. Denzel Washington će glumiti trgovca oružjem koji Rimljane snabdijeva svime, od oružja do vina, i ima svoju legiju od 30 do 40 gladijatora.

gladijator II
AIDAN MONAGHAN/PARAMOUNT PICTURES.

Glumačkoj ekipi pridružuju se i Joseph Quinn iz “Stranger Thingsa” kao Geta i Fred Hechinger iz “Bijelog Lotusa” kao Caracalla, obojica su carevi. Connie Nielsen će ponoviti svoju ulogu Lucille, dok će Derek Jacobi ponovo igrati rimskog senatora Gracchusa.

Ko pravi “Gladijator II”?

Više od dvije decenije nakon prvog filma, Ridley Scott se vratio da režira nastavak i doveo svoju uobičajenu filmsku ekipu sa sobom. Na filmu su radili i snimatelj John Mathieson, dizajner produkcije Arthur Max i kostimograf Janty Yates, koji su svi nominovani za Oskara.

Gladijator II
AIDAN MONAGHAN/PARAMOUNT PICTURES.

Kada je završeno snimanje “Gladijatora II”?

Većina filma je snimana je u Maroku i na Malti, a snimanje filma završeno je u januaru 2024.

Pročitaj
beef

“Gladijator II” stiže u bioskope 22. novembra 2024. godine.

 

Izvor: vanityfair.com

naslovna fotografija: filmthusiast

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum