Trenutno čitaš
Palačinke od svježeg sira, borovnica i maka: Doručak koji spaja uživanje i zdravlje

Palačinke od svježeg sira, borovnica i maka: Doručak koji spaja uživanje i zdravlje

palačinke

Ako si mislila da svježi sir pripada samo slanim jelima, vrijeme je da ga pogledaš iz novog ugla. Ovaj sastojak postao je apsolutni trend na društvenim mrežama i sada ga možeš pretvoriti u najukusnije palačinke koje će ti obezbijediti i sitost i energiju.

Zašto su posebne?

Svježi sir: iznenađujući izvor proteina koji daje sitost i pomaže oporavku mišića.

Borovnice: prepune antioksidanasa i vitamina C.

Ovsene pahuljice: složeni ugljeni hidrati koji obezbjeđuju stabilnu energiju, ali i beta-glukan, vlakno koje voli tvoja probava.

Mak: mali, ali moćan, bogat kalcijumom, gvožđem i magnezijumom.

Sastjci za 4–6 porcija:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/2 šolje svježeg sira
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1/8 šolje kokosovog mlijeka
  • rendana korica jednog limuna
  • 1 kašika maka
  • 2/3 šolje svježih borovnica

Priprema:

U blender stavi sve sastojke osim maka i borovnica. Muti dok ne dobiješ glatku smjesu. Ako je pregusta, dodaj još malo mlijeka.

Umiješaj mak i borovnice.

Pročitaj
torta koja se ne peče

Na srednje jakoj vatri zagrij malo putera ili kokosovog ulja i peci palačinke od po 1/4 šolje smjese. Okreni kad se na površini pojave mjehurići i peci dok ne postanu zlatne.

Posluži uz malo maslinovog ulja, dodatnu limunovu koricu, javorov sirup i prstohvat krupne morske soli.

Uživaj!

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum