Ako si mislila da svježi sir pripada samo slanim jelima, vrijeme je da ga pogledaš iz novog ugla. Ovaj sastojak postao je apsolutni trend na društvenim mrežama i sada ga možeš pretvoriti u najukusnije palačinke koje će ti obezbijediti i sitost i energiju.
Zašto su posebne?
Svježi sir: iznenađujući izvor proteina koji daje sitost i pomaže oporavku mišića.
Borovnice: prepune antioksidanasa i vitamina C.
Ovsene pahuljice: složeni ugljeni hidrati koji obezbjeđuju stabilnu energiju, ali i beta-glukan, vlakno koje voli tvoja probava.
Mak: mali, ali moćan, bogat kalcijumom, gvožđem i magnezijumom.
Sastjci za 4–6 porcija:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1/2 šolje svježeg sira
- 2 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike javorovog sirupa
- 1/8 šolje kokosovog mlijeka
- rendana korica jednog limuna
- 1 kašika maka
- 2/3 šolje svježih borovnica
Priprema:
U blender stavi sve sastojke osim maka i borovnica. Muti dok ne dobiješ glatku smjesu. Ako je pregusta, dodaj još malo mlijeka.
Umiješaj mak i borovnice.
Na srednje jakoj vatri zagrij malo putera ili kokosovog ulja i peci palačinke od po 1/4 šolje smjese. Okreni kad se na površini pojave mjehurići i peci dok ne postanu zlatne.
Posluži uz malo maslinovog ulja, dodatnu limunovu koricu, javorov sirup i prstohvat krupne morske soli.
Uživaj!