Trenutno čitaš
Pahuljasti mousse od kikiriki putera je nova slatka opsesija

Pahuljasti mousse od kikiriki putera je nova slatka opsesija

mousse od kikiriki putera
Indomie
Indomie

Čokolada. Na to svi pomislimo kada neko pomene mousse. Ali, vrijeme je da probaš ovaj recept za mousse od kikirikija. Jedan zalogaj ovog laganog, mekanog i prozračnog moussa od kikirikija i zapitaćeš se zašto si jeo/jela samo čokoladni mousse.

Sastojci

  • 2 šolje slatke pavlake za šlag
  • 3 kašike vanile
  • 230g krem ​​sira, omekšanog
  • 3/4 šolje granuliranog šećera
  • 500g kremastog putera od kikirikija
  • kikiriki, za ukras (opciono)
mousse od kikiriki putera
Foto: 30seconds.com

Priprema:

Električnim mikserom umuti šlag i vanilu dok se ne stvori čvrsta smjesa.

U drugoj posudi umuti krem ​​sir i šećer dok ne postanu glatki. Dodaj puter od kikirikija i muti dok se ne sjedini. Nježno umiješaj šlag.

Pročitaj

Pokrij posudu i ostavi u frižideru najmanje 1 sat. Smjesu možeš takođe sipati kašikom u osam činija za desert pre nego što se ohladi. Po želji mousse ukrasi kikirikijem.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum