Trenutno čitaš
Ovog ljeta možeš vozom besplatno putovati po Španiji

Ovog ljeta možeš vozom besplatno putovati po Španiji

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Španske vlasti proširuju popularni program besplatnih željezničkih karata u saradnji s operaterom Renfe.

Pokrenuta inicijativa od strane španskih vlasti prošle godine, kako bi se pomoglo u rješavanju krize troškova života za stanovnike, period besplatnog putovanja vozom trebao se završiti ovog proljeća. Međutim, vlasti su produžile program do decembra 2023. godine, što znači da putnici koji posjete Španiju ovog ljeta, sada mogu iskoristiti ove prednosti.

pexels

Svako može kupiti besplatne karte sve dok odabere karte za više putovanja. Karte za više putovanja uključuju minimalno 10 povratnih putovanja. Da bi neko bio kvalifikovan za ponudu, mora putovati prigradskim linijama i na srednjim udaljenostima, kojima upravlja Renfe.

pexels

Možda neko poželi da istraži Španiju između obale Barselone i katalonskog malog sela, kako bi se maksimalno iskoristio kratak odmor u gradu. Postoji mnogo načina na koje bi besplatne vožnje vozom mogle potaknuti sljedeću avanturu putovanja.

pexels

Produženje ove inicijative besplatnih voznih karata koštaće vladu Španije oko 764 miliona dolara. Ministarka finansija María Jesús Montero nije isključila produženje ovog besplatnog programa do 2024. godine, navodeći njen potencijalni uticaj na okoliš, kao razlog da se zadrži ova inicijativa. “Ovu politiku ćemo pretvoriti u strukturnu i vidjećemo konkretne rezultate javnog prevoza za smanjenje CO2. To je prioritetna politika u narednim godinama”, rekla je ona.

pexels

Po svemu sudeći, početno pokretanje programa besplatnih karata postiglo je ogroman uspjeh, a lokalno stanovništvo ostavlja svoje automobile kod kuće, kako bi iskoristilo ponudu u gradovima širom Španije.

Pročitaj
istezanje leđa

 

Izvor: thepointsguy.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum