Ultra Zanimljivo

Ovo spektakularno italijansko ostrvo nudi 15.000 eura da živiš ovdje

Weekend 2022
Weekend 2022

Sardinija preduzima drastične mjere, kako bi privukla nove stanovnike u svoja ruralna područja. Italijanski ostrvski raj Sardinija želi ljudima dati nevjerovatnih 15.000 eura da tamo žive. Zvuči prilično primamljivo, zar ne?

Foto: pexels

I još bolje, novac dolazi u obliku granta od vlade Sardinije, što znači da ga ne moraš vraćati. Plan je usmjeren na borbu protiv ruralne depopulacije i pružanje ekonomskog podsticaja seoskim zajednicama na ostrvu.

Sardinija je drugo po veličini ostrvo na Mediteranu, poznata je po tome što je dom nekih od najvećih i najnetaknutijih najljepših plaža u Evropi. Sa gradovima prepunim kulturom, ogromnim brojem sunčanih dana i jednim od najvećeg broja stogodišnjaka na svijetu, teško je zamisliti još mnogo mjesta u kojima se možeš skrasiti.

Foto: pexels

Kao što vjerovatno možeš pretpostaviti, postoji nekoliko uslova da dobiješ ovaj grand od 15.000 eura. Ne samo da novac mora da ide ili za kupovinu ili renoviranje kuće, već ćeš morati da se nastaniš u sardinskoj opštini sa manje od 3.000 stanovnika. 15.000 eura je takođe maksimalni iznos i grant ne može premašiti polovinu ukupne cijene kuće ili renoviranja.

Ukupno je za projekat podrške vlada Sardinije izdvojila 45 miliona eura, što će biti dovoljno za najmanje 3.000 domaćinstava da ga maksimalno iskoriste.

Izvor: timeout.com

Slični članci

Studija kaže da nezrele banane mogu pomoći u prevenciji raka

Ultra magazin

Naučnici otkrivaju zašto psi ponekad ne vole određene ljude

Ultra magazin

10 neobičnih činjenica zbog kojih je Indija jedinstvena zemlja

Ultra magazin