Trenutno čitaš
Ovo će biti statement komad u tvojoj garderobi

Ovo će biti statement komad u tvojoj garderobi

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Sako bez kragne ima istoriju prožetu odijelima sa suknjama i izradama od tvida, ali je u posljednjih nekoliko sezona poprimio svježu novu energiju u kolekcijama mnogih dizajnera.

U nedavnim kampanjama, Olympia Gayot je jednostavnoj silueti dodijelila poželjan status kroz zavidan stajling. Nili Lotan ih je uparila sa izblijedjelim teksasom i uskim kaiševima. A onda, naravno, tu je i CHANEL, gdje su kratke jakne bez kragne utkane u suštinu brenda, a svake sezone su prikazane na drugačiji način.

Nili Lotan

Ključ modernosti dolazi u reinterpretaciji, ili stilu, koji ih potpuno izvlači iz konteksta. Zamisli: bijele majice, dobro iznošen teksas, metalik obuću i još mnogo toga. Oh, i klasični par loaferica uvijek ide daleko u ovoj situaciji.

Chanel Cruise ’23

U modnoj industriji retro stilovi se često vraćaju, a jakne bez kragne imaju korijene u različitim kulturama i nose se vijekovima. Mogu izazvati osjećaj bezvremenske elegancije i jednostavnosti.

Pročitaj

Theory Fall ’23

Na njih gledamo kao na klasičan i svestran komad koji se može nositi u kompletu, u svečanijim i poslovnim prilikama, ali i sa jednostavnijim elementima i komadima za svakodnevne prilike, što ih ove sezone čini osnovnim elementom u garderobi.

Celine Winter ’23

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum