Trenutno čitaš
Otvoren je konkurs Nagrada Milan Mladenović

Otvoren je konkurs Nagrada Milan Mladenović

L'Occitane
L'Occitane

Fondacija Milana Mladenovića otvorila je konkurs Nagrada Milan Mladenović 2022. pod sloganom “Prijavi svoju stvar”, a prijave se zaprimaju od 1. do 31. maja 2022.

nagrada milan mladenović

Pravo na prijave imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Prijavljena pjesma treba imati tekst na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina, a ovdje su sva pravila:

  1. Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu;
  2. Pjesma mora biti objavljena između 1. jula 2021. i 31. maja 2022.;
  3. Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na web stranici Fondacije, a rok za prijavu je 31.05.2022. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je uspostavljena je s ciljem da potiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj ostavštini. Dodjeljuje se za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra, na dan Milanovog rođenja.

Pročitaj

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu: Mile Kekin, autor i frontmen grupe Hladno pivo, Sonja Lončar, pijanistkinja, profesorica i članica LP Dua, Matjaž Manček, urednik muzičkog programa ljubljanske kulturne institucije Kino Šiška, Edo Plovanić, osnivač portala muzika.hr i Dragiša Uskoković Ćima, basist i nekadašnji član EKV-a. Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja bit će nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura.

Pored prijavnog formulara na stranici  je dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa, kao i pravila o dodjeljivanju nagrade.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum