Trenutno čitaš
Otkrivamo ti rajsku oazu Tunisa, Yasmin Hammamet i veličanstveno drevno blago Kartaginu

Otkrivamo ti rajsku oazu Tunisa, Yasmin Hammamet i veličanstveno drevno blago Kartaginu

tunis yasmin hammamet
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Tunis je predivna zemlja prepuna bogate istorije, kulture, tradicije, umjetnosti, turizma i posebne čarolije. Prepoznatljiv je po palmama, maslinama, datulama, jasminu i širokoj lepezi ukusnog svježeg voća. Tunis nudi jedinstveno iskustvo koje će ti sigurno ostati u lijepom sjećanju.

Ovom prilikom otkrivamo ti Yasmin Hammamet, smješten na tuniškoj obali, koji je savršeno je mjesto za tvoje ljetovanje. Posjetili smo ovaj očaravajući kraj i otkrili sve ljepote koje Yasmin Hammamet i njegova okolina nude.

tunis, hotel medina solaria
Ultra magazin

Yasmin Hammamet: Raj na Mediteranu

Yasmin Hammamet je moderna resort oblast, koja savršeno kombinuje sve što ti je potrebno za idealan odmor. Prekrasne marina i medina u tradicionalnom tuniškom stilu, ovo mjesto pruža fantastičnu harmoniju opuštanja i avanture.

Šetajući obalama Yasmin Hammameta, uživali smo u kristalno čistom moru i magičnim zalascima sunca. Ovo mjesto nudi široku ponudu raznih aktivnosti, od vodenih sportova do opuštajućih šetnji uz more. Osim toga, u Yasmin Hammametu se nalazi i luksuzni hotel – Hotel Medina Solaria & Thalasso.

Ultra magazin

Hotel Medina Solaria & Thalasso: Oaza luksuza

Hotel Medina Solaria & Thalasso je luksuzni resort smješten u srcu Yasmin Hammameta. Ovaj hotel sa 5 zvjezdica poznat je po svojoj prelijepoj arhitekturi i dizajnu, vrhunskim sadržajima i izuzetnoj usluzi. Bilo da tražiš opuštanje ili avanturu, ovaj hotel nudi sve što ti treba.

Svaka od 239 soba i apartmana kombinuje moderni komfor i tradicionalni tuniški dekor. Iz naših soba uživali smo u predivnim pogledima na more ili bazen. Hotelski restoran nudi raskošan buffet sa raznovrsnim jelima, dok spa centar pruža širok spektar wellness tretmana, uključujući masaže i hidroterapiju.

Zabavni programi za djecu i odrasle, vodeni park i privatna plaža čine ovaj hotel savršenim za parove, društvo ili cijelu porodicu. Osoblje je nevjerojatno ljubazno, a sobe su uvijek besprijekorno čiste i udobne.

Veličanstvena Kartagina: Drevno blago Tunisa

Naša avantura u Tunisu ne bi bila potpuna bez posjete drevnoj Kartagini, koja je jedna od najznačajnijih arheoloških lokacija na svijetu. Posjetili smo ovo fascinantno mjesto i bili očarani njenom bogatom istorijom i zadivljujućim zidinama nekada velikog i značajnog grada.

Pročitaj
depresija

Kartagina je osnovana 814. godine prije nove ere od strane feničkih doseljenika iz Tira. Njena strateška lokacija učinila ju je moćnim pomorskim i trgovačkim centrom, dominirajući Mediteranom. Iako je grad bio razaran mnogo puta kroz istoriju, duh Kartagine i dalje živi u njenim ostacima. Šetajući među ruševinama, osjetili smo odjeke prošlih civilizacija i svjedočili bogatoj kulturnoj baštini.

Zašto posjetiti Kartaginu?

Kartagina nudi fascinantno putovanje kroz vrijeme. Kao UNESCO-ova svjetska baština, ovo mjesto pruža uvid u drevne civilizacije, koje su oblikovale svijet kakav danas poznajemo. Ljubitelji istorije, arheologije i kulture ovdje će pronaći neiscrpno zadivljujuće blago. Od legende o kraljici Didoni do priče o Hanibalu i njegovom epskom prelasku Alpa, Kartagina je mjesto gdje istorija i kultura oživljavaju.

Tunis nudi fantastičan spoj luksuznog odmora i istraživanja drevnih antičkih ljepota

Yasmin Hammamet i Kartagina zajedno čine savršen spoj modernog i luksuznog odmora i istorijsko-kulturne avanture i istraživanja. Dok uživaš u luksuzu hotela Medina Solaria & Thalasso, ne propusti priliku da posjetiš veličanstvenu antičku Kartaginu. Tunis te zove da otkriješ sve njegove čari i stvoriš uspomene sa putovanja, koje traju cijeli život. Pogledaj ponudu za Tunis na kontiki.ba spakuj svoje kofere i kreni na ovo nevjerojatno putovanje i uživaj u svim ljepotama magičnog Tunisa.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum