Trenutno čitaš
Omiljene reklamne kampanje modnih kuća iz 2023. koje želimo ponovo pogledati

Omiljene reklamne kampanje modnih kuća iz 2023. koje želimo ponovo pogledati

modne kampanje
Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Uzbudljive reklamne kampanje često postaju nezaboravni trenuci u svijetu marketinga, ostavljajući dubok i pozitivan utisak na publiku. Godina 2023. donijela nam je nekoliko remek-djela oglašavanja koja su se istakla po svojoj kreativnosti, emotivnosti i inovativnosti.

Donosimo nekoliko kampanja koje su ukrale našu pažnju u protekloj godini. Svaka od ovih kampanja predstavlja spoj umjetničkog izraza, marketinške genijalnosti i sposobnosti da pokrene emocije i umove gledaoca.

PRADA

Cvijeće se često pojavljuje u reklamnim kampanjama modnih kuća, ali ovo je možda prvi put u tako neobičnom prikazu boja. Reditelj i fotograf Willy Vanderperre pripremio je vizuelni esej za pjesmu “Angel” britanskog benda Massive Attack. Ispalo je sjajno i originalno, posebno sa takvim zvijezdama: Benedict Cumberbatch, Hunter Schafer, Li Xian, Letitia Wright i Kodi Smit-McPhee.

BOSS

Teško je zanemariti sestre Hadid kada su na A-listi gotovo svakog brenda. Naš favorit je Gigi. Uz nju su ovom prilikom dodali i dirljivu reklamnu kampanju za Hugo Boss, gdje uspješni ljudi dijele fotografije iz djetinjstva, pokazuju kakvi su bili i ko su danas postali. Lajtmotiv je bila fraza: “Šefovi se ne rađaju, oni se stvaraju”. Uz Hadid, u kampanji su glumili Naomi Campbell, kolumbijska pjevačica Maluma i italijanski teniser Matteo Berrettini.

SAINT LAURENT

Saint Laurent ima dugu i toplu vezu sa muzikom: njegovi prijatelji i muze su Bianca Jagger i Courtney Love. Trenutni kreativni direktor podržava ovu vezu – prije nekoliko godina Vaccarello je pokrenuo program živih nastupa novih umjetnika, koji je bio tempiran da se poklopi s otvaranjem trgovine Rive Droite u Parizu. Snimci koncerata i dalje se mogu vidjeti na društvenim mrežama i video hosting stranicama brenda. Dijelimo jednu od najnovijih – sa francuskom pevačicom Alexiom Grady.

CHRISTIAN DIOR

Jedna od nezaboravnih Diorovih kampanja ove godine je povodom kolekcije jesen-zima 2023. Prekrasna svila, minimalističke tunike i etno printovi – sve o Indiji, koja je u vezi sa brendom od 1947. godine. Spot je, inače, sniman na zapadu zemlje u Udaipuru, u državi Radžastan.

CHANEL

Pročitaj

Reditelj i fotograf Karim Sadli tačno zna šta može da uđe u dušu – fotografija u retro stilu i heroji koji su joj potrebni. Baš kao u reklamnoj kampanji Chanela: 70-te, kao i američki muzičar Nile Rodgers, švicarski model Vivienne Rohner i južnokorejski model Hyun Ji Shin poziraju pred kamerama.

GUCCI

Među našim favoritima iz prošlogodišnjih novogodišnjih kampanja je i video Sabato De Sarno. Video, objavljen prije nešto više od mjesec dana, stvara pravo praznično raspoloženje. Pogledaj i divi se Jackie 1961, Bamboo 1947 i drugim kultnim “herojima” Gucci univerzuma na remiks pjesme “I Feel Love” Sam Smitha.

VERSACE

Pomno pratimo rad modnog dvojca Mert Alas i Marcus Piggott, pa smo odabrali njihovu omiljenu kampanju – za Versace: dinamično i elegantno crno-bijelo snimanje u kontrastu sa ulicama Milana u boji. U objektivu poziraju već poznate Anok Yai, Gigi Hadid i Dongai Lee.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum