Trenutno čitaš
‘Old money’ estetika za ljeto: Balans između luksuza i ležernosti

‘Old money’ estetika za ljeto: Balans između luksuza i ležernosti

old money estetika ljeto 2024
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Estetika ‘old money’ već neko vrijeme vlada modnim svijetom, i to s razlogom. Ova sofisticirana i bezvremenska estetika evocira luksuz i eleganciju koje prate dugovječnost i tradiciju. Međutim, kada dođe ljeto, ‘old money’ stil prelazi u sasvim novu dimenziju.

Ljetna estetika ‘old money’ kombinuje jednostavnost, sofisticiranost i opuštenost, stvarajući savršen balans između luksuza i ležernosti.

Crno-bijela paleta boja

Jedna od najprepoznatljivijih karakteristika ljetne estetike ‘old money’ je crno-bijela paleta boja. Ovaj klasični kontrast nikada ne izlazi iz mode i idealan je za tople ljetne dane. Bijele lanene pantalone u kombinaciji sa crnom svilenom bluzom ili jednostavna bijela haljina sa crnim detaljima, stvaraju sofisticiran izgled koji odiše elegancijom i stilom.

Opušteni izgled bez napora

Jedan od ključnih elemenata ‘old money’ estetike je izgled koji deluje kao da nije zahtijevao puno truda, ali je ipak besprijekorno stilizovan. Opuštene košulje od laganih materijala, kratke pantalone i espadrile su savršen izbor za ležerne ljetne dane. Ovaj izgled je idealan za popodnevne šetnje po plaži ili opuštajuće piknike u prirodi.

Ležerni chic stil

Ležerni chic stil je srž ljetne ‘old money’ estetike. To je spoj jednostavnosti i elegancije koji omogućava da izgledaš prefinjeno čak i u najopuštenijim situacijama. Haljine na preklop, kombinezoni od prirodnih materijala i minimalistički nakit su ključni komadi za postizanje ovog izgleda. Takođe, šeširi širokog oboda i velike sunčane naočale dodaju dozu glamura.

Prozračne haljine

Ne možemo zaboraviti prozračne haljine koje su sinonim za ljetnu estetiku ‘old money’. Lagani materijali kao što su svila, lan i pamuk omogućavaju koži da diše, a istovremeno stvaraju prefinjen izgled. Bilo da se radi o maksi haljinama sa cvjetnim printom ili jednostavnim bijelim haljinama sa detaljima od čipke, ovi komadi su idealni za večernje koktele na terasi ili romantične večere uz more.

Ljetna estetika ‘old money’ je prava inspiracija za sve koji žele da izgledaju elegantno i sofisticirano tokom toplih ljetnih dana. Bez obzira na to da li preferiraš klasičnu crno-bijelu paletu boja, opušteni izgled bez napora ili ležerni chic stil, ova estetika će ti omogućiti da izgledaš besprijekorno u svakoj prilici.

Naslovna fotografija: mildagud

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum