Trenutno čitaš
Održana ekskluzivna pretpremijera nove HBO serije “Zmajeva kuća”

Održana ekskluzivna pretpremijera nove HBO serije “Zmajeva kuća”

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

U Zagrebu je sinoć održana ekskluzivna pretpremijera nove HBO serije „Zmajeva kuća“ (House Of The Dragon), koja će na HBO Max streaming platformi imati premijeru 22. avgusta. Istog dana će prva epizoda biti prikazana i na HBO kanalu u 20.00h.

pretpremijera zmajeva kuća

Pretpremijera prve epizode ove iščekivane serije okupila je brojne predstavnike medija i poznate osobe i influensere, među kojima su bili Tara Thaller, Ida Prester, Antonija Stupar Jurkin, Paula Sikirić, Nika Pavičić, Marko Vuletić, Veronika Rosandić, Sonja Švajhler, Lana Biželj, Ivana Blažoti Mijoč i mnogi drugi.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi „Vatra i krv“ Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz „Igre prestola“ i donosi priču o Kući Targaryen.

pretpremijera zmajeva kuća

Pročitaj

U glavnim ulogama su Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans. Ostatak glumačke ekipe čine Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes i Savannah Steyn.

pretpremijera zmajeva kuća

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta serije uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji takođe potpisuje i režiju. Sara Hess je scenaristkinja i izvršna producentkinja, a ostali izvršni producenti su Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt. Režiju potpisuju i Clare Kilner i Geeta V. Patel, kao i Greg Yaitanes, koji je ujedno i među izvršnim producentima.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum