Trenutno čitaš
Održan 9. Banjalučki Movember: Superbrke prikupile preko 8.000 KM

Održan 9. Banjalučki Movember: Superbrke prikupile preko 8.000 KM

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Pod sloganom “Glancaj svoje kugle” neformalna grupa građana Superbrke, devetu godinu za redom uspješno je realizovala Movember u Banjaluci!

Ovogodišnji Movember bio je u znaku slogana “Glancaj svoje kugle!”, a na završnoj večeri, 30. novembra 2022.godine u banjalučkom Bowlingu dodijeljena je nagrada Filijev brk i održana  humanitarna aukcija portreta muškaraca sa brkovima, čiji je autor poznati fotograf Vedran Ševčuk Alf.

Foto: Vedran Ševčuk

Sva sredstva prikupljena tokom prethodnog mjeseca, donacija su za Milu Tešića (1978. godište) iz Trna, oca dvoje djece, koji je u teškoj materijalnoj situaciji, a pacijent je Klinike za onkologiju UKC RS. Zahvaljujući mnogobrojnim partnerima, društveno-odgovornim kompanijama i pojedincima prikupljeno je 8219.92 KM. Takođe, od ovog iznosa biće izdvojeno i 500 KM za pomoć Dušanu Mariću koji je prije nekoliko godina imao infarkt kičmene moždine i za njegovo liječenje je potrebno da se prikupi 17.000 evra.

banjalučki movember
Foto: Vedran Ševčuk

“Hvala svima koji su se odazvali na ovogodišnji Movember i koji su donirali humanitarna sredstva i tako postali dio velike banjalučke Movember porodice! Takođe, u narednom periodu možete očekivati zvanično obilježavanje osnivanja Udruženja Superbrke kojim ćemo na viši nivo podići svoj rad na promociji muškog zdravlja tokom cijele godine, a ne samo u novembru”, rekao je Zoran Šišić, jedan od organizatora akcije.

Pročitaj

banjalučki movember
Foto: Vedran Ševčuk

Ovogodišnji superbrka, ambasador Movembera, odnosno dobitnik nagrade Filijev brk je Ognjen Marčeta, kojeg je žiri u sastavu glumac Duško Mazalica, koji je presjedavao žirijem, dr Gordana Kecman i prošlogodišnji pobjednik David Šurlan, jednoglasno proglasio naj superbrkom za 2022. godinu!

banjalučki movember
Foto: Vedran Ševčuk

Podsjećamo da je Movember internacionalna humanitarna kampanja koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje oboljelih od karcinoma testisa i prostate ali i podizanje svjesti o važnosti samopregleda i preventivnih pregleda testisa i prostate za muško zdravlje.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum