Trenutno čitaš
Očaravajuće literarne poslastice na Sajmu knjiga u Beogradu

Očaravajuće literarne poslastice na Sajmu knjiga u Beogradu

sajam knjiga
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Jesen u Beogradu donosi mnogo čarolije i uzbuđenja, a jedno od najiščekivanijih kulturnih događanja svakako je Sajam knjiga. Ova godišnja manifestacija okuplja ljubitelje pisane riječi iz svih krajeva svijeta kako bi istražili svijet knjiga, susreli se s autorima i otkrili najnovije naslove. Ovogodišnji 66. Sajam knjiga u Beogradu nije iznimka i obećava bogatstvo naslova i literarnih poslastica za svakog zaljubljenika u knjige.

Sajam knjiga u Beogradu ima dugu i bogatu tradiciju, a svake godine privuče hiljade posjetilaca svih uzrasta. Ovaj događaj služi kao most između čitatelja i autora, izdavača i knjižara, pružajući priliku za razmjenu iskustava, ideja i strasti prema knjigama. Na Sajmu se takođe održava niz događanja, poput književnih večeri, predavanja, i radionica, koje obogate iskustvo svakog posjetioca.

Ovogodišnji Sajam knjiga donosi širok spektar književnih žanrova i autora, a evo nekoliko naslova koji su privukli našu pažnju.

Iz svoje kože: Život s depresijom, Aleksandar Stanković

sajam knjiga
Foto: Laguna

“Iz svoje kože: Život s depresijom” je intimna i iskrena knjiga autora Aleksandra Stankovića koja istražuje njegovu borbu s depresijom. Ova knjiga nudi dubok uvid u emocionalni svijet autora dok se suočava s depresijom. Autor otvoreno dijeli svoja iskustva, misli i osjećaje, pružajući čitaocima mogućnost da bolje razumiju depresiju iznutra. Kroz iskrene priče, Stanković istražuje različite aspekte života s depresijom, uključujući osjećaje tuge, bespomoćnosti i anksioznosti, ali isto tako i trenutke nade i otpornosti. Takođe se suočava s predrasudama i pokušava rasvijetliti tamnu i često neshvaćenu stranu depresije, dok istovremeno osvjetljava važnost razgovora o mentalnom zdravlju i suosjećanja prema onima koji se bore s depresijom.

Zabluda uspjeha, Paola Versari

sajam knjiga
Fotot: Vulkan

Knjiga nudi niz priča i analiza koje nas pozivaju da razmislimo o svojim prioritetima i vrijednostima. Versari istražuje teme poput autentičnosti, emocionalne inteligencije, međuljudskih odnosa i sreće, dok postavlja pitanje šta zaista čini uspjeh?! “Zabluda uspeha” nudi čitaocima priliku za introspekciju i razmatranje vlastitih životnih ciljeva i prioriteta. Kroz priče i mudre analize, autorka nas podstiče da preispitamo društvene norme i definicije uspjeha te da razmotrimo kako pronaći ravnotežu između postizanja ciljeva i življenja smislenog i ispunjavajućeg života. Ova knjiga je korisna za sve koji se suočavaju s pitanjima o sopstvenom putu ka uspjehu i sreći, kao i za one koji žele bolje razumjeti složenost ovih koncepata. Paola Versari nas inspiriše da živimo više svjesno, saosjećajno i autentično, te nam pomaže da pronađemo vlastiti put prema istinskom uspjehu.

48 zakona moći, Robert Green

Pročitaj
samopouzdanje

sajam knjiga
Foto: knjiga.ba

“48 zakona moći” donosi dubinske uvide u prirodu moći i strategije koje pojedinci i organizacije koriste kako bi postigli i održali moć. Knjiga se temelji na vještinama i taktikama starim hiljadama godina koje su se koristile u politici, poslovnom svijetu, vojsci i svakodnevnom životu. Podijeljena na 48 zakona gdje svaki zakon obrađuje određeni aspekt moći i strategiju koja se može primijeniti kako bi se ta moć stekla ili očuvala. “48 zakona moći” je kontroverzna knjiga koja izaziva mnoga pitanja o moralnosti i etici upotrebe moći. Autor istražuje i tamniju stranu moći, uključujući manipulaciju i obmanu i igre moći. Ova knjiga je privukla pažnju mnogih čitaoca i kritičara zbog svoje provokativne prirode i analize moći. Bez obzira na to slažemo li se s njenim konceptima, “48 zakona moći” pruža duboko razmišljanje o prirodi ljudske ambicije i želje za dominacijom.

U tuđim cipelama, Džodžo Mojes

sajjam knjiga
Foto: Vulkan

Topla i nježna priča o tome kako jedna sitnica može da nam promijeni čitav život. Sem mašta o tome da živi nekim drugim životom. Kada sasvim slučajno uzme pogrešnu torbu u teretani, jednostavno ne može da odoli. Sadržaj torbe toliko je drugačiji od njene dosadne, neupadljive odjeće. Predivni brendirani sako i par glamuroznih crvenih salonki. Kada ih isproba, Sem se na trenutak osjeća kao potpuno druga žena. Žena bez finansijskih briga, bez depresivnog muža koji po čitav dan samo sjedi na kauču – bezbrižna, puna samopouzdanja, slobodna. Niša je upravo ta žena. Na prvi pogled, njen život djeluje savršeno. Ima uspješnog, bogatog muža, ormar pun dizajnerskih komada. Ali Niša nije oduvijek bila žena kakva je danas. A život koji je pažljivo gradila samo što se nije srušio kao kula od karata. Sve dok ne upozna Sem. Jer nekad i jedan jedini trenutak može sve da promijeni. Ovo je roman koji na maestralan način ispisuje dirljivu istoriju o snazi ženskog prijateljstva.

Sajam knjiga u Beogradu predstavlja ne samo priliku za kupovinu i istraživanje knjiga, već i priliku za posjetioce da dublje urone u svijet književnosti i kulture. Nudi inspiraciju, obogaćuje umove i okuplja ljude sa strašću prema knjigama. Ako si ljubitelj/ljubiteljka književnosti, Sajam knjiga u Beogradu svakako je događaj koji ne smiješ propustiti.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum