Trenutno čitaš
O ovom filmu svi pričaju: Zvuk slobode stiže u bioskope

O ovom filmu svi pričaju: Zvuk slobode stiže u bioskope

O ovoj nezavisnoj drami/trileru svi pričaju, a sada konačno stiže i u bisokope. Zvuk slobode (Sound of Freedom) dirljiva je priča temeljena na istinitim događajima koja donosi duboki uvid u operacije globalne trgovine djecom, tema koja inače nije prisutna o globalnim medijima.

Popularnost filma je narasla toliko da je zaradom postao prvi nezavisni film koji je prešao 100 miliona dolara od pandemije, a u SAD-u je premašio i mnoge studijske filmove.


Zvuk slobode bio je poziv”, kaže reditelj Alejandro Monteverde. Scenarij za film počeo je pisati već 2017. godine nakon što je na televiziji pogledao prilog o temi trgovine djecom. “Gledao sam to i nisam mogao spavati”, kaže u intervjuu za Vanity Fair. “Znao sam za trgovinu ljudima. Samo nisam znao za trgovinu djecom u svrhu seksualne eksploatacije”.

O filmu

Monteverde je saznao za Tima Ballarda, bivšeg specijalnog agenta američke sigurnosti, koji je ujedno i glavni lik filma. On je osnivač neprofitne organizacije, Operation Underground Railroad (OUR), koja se bavila spašavanjem djece iz tržišta trgovine ljudi. Njegov lik tumači glumac Jim Caviezel koji je najpoznatiji po svojoj ulozi Isusa Hrista u filmu Pasija iz 2004.
Redatelj kaže: “Zvuk slobode je uzbudljiva priča jednog pravog heroja. Kada izađete iz kino dvorane, izađete puni nade”.

Pročitaj

Zvuk slobode, temeljen na nevjerojatnoj istinitoj priči, daje prosvijetljeni uvid u jednu od najmračnijih tema današnjice. Nakon što je spasio dječaka od nemilosrdnih trgovaca djecom, agent Tim Ballard saznaje da je dječakova sestra još uvijek u zarobljeništvu i odlučuje krenuti u opasnu misiju kako bi je spasio. Kako vrijeme ističe, on daje otkaz na poslu i putuje duboko u kolumbijsku džunglu, stavljajući svoj život na kocku kako bi je oslobodio od sudbine gore od smrti.

 

Zvuk slobode stiže u kina 31. avgusta u distribuciji Blitza.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum