• Home
  • Ultra Popularno
  • Novom verzijom pjesme “Luda” Ida Prester najavljuje izlazak EP-a “Luda Remixes”
Ultra Popularno

Novom verzijom pjesme “Luda” Ida Prester najavljuje izlazak EP-a “Luda Remixes”

PMD07
PMD07

Svi će se složiti da je Ida Prester unikatna pojava na muzičkoj sceni, ne samo domaćoj nego i puno šire. Od samih početaka u Lollobrigidi, svojim nevjerovatnim optimizmom i pozitivnom energijom, već 18 godina romantičnim plesnim hitovima drma muzičku scenu, radijske postaje i festivalske pozornice.

Zanemarujući kritike okoline, neopterećena i uvijek vjerna sebi, krenuvši u samostalne vode prije nekoliko godine, krenula je i njena transformacija iz buntovne punkerice u mirnije pop indietronica vode, zadržavši i dalje svoju specifičnu originalnost i dosljednost u nastupima i tekstovima.

U saradnji s pocket palmom, 2020. godine izbacuje atmosferični pop-synth singl “Luda” kojim se publika odmah zarazila, te ga je Ida ubrzo prepustila domaćim producentima koji su napravili tri svoje verzije, od kojih je objavljen prvi, inspirisan Stoogesima, “Luda (Štef’s Dog version)” s pratećim videom, za čiji je nastanak zaslužan Hrvoje Štefotić – Štef, koji je uz muziku i aranžman, zaslužan i za režiju i montažu videa.

“Pjesma je izgleda inspirativna i za druge autore pa ima čak četiri verzije i to totalno različite. Prepoznaje se po mom vokalu koji je specifičan, ali u nekim verzijama su promijenjene i harmonije i atmosfera…”, rekla je Ida.

U izdanju PDV-a EP “Luda Remixes”, s originalnom pjesmom i još 3 nove verzije, “Luda (Ilija Rudman Remix)”, “Luda (Time To Sleep Remix)”, “Luda (Štef’s Dog Version)”, izlazi 18.2.

Svojim upornim radom i strašću, Idine poletne plesne melodije i minimalizam u pjesmama, jezgroviti tekstovi i jedinstvena estetika napravili su od nje jednu od ikona domaće pop scene.

 

Slični članci

Gledaj sa Monikom: “Razgovori s prijateljima”, nova adaptacija Sali Runi

Ultra magazin

Hot Since 82 napokon na Fresh Wave Festivalu!

Ultra magazin

Premijera nove HBO serije “Razgovori s prijateljima”

Ultra magazin