Trenutno čitaš
Novogodišnje odluke ipak sačuvaj za 21. januar, evo zašto…

Novogodišnje odluke ipak sačuvaj za 21. januar, evo zašto…

Ništa kao nova kalendarska godina ne može potaknuti rast, kretanje naprijed, nove akcije, ciljeve i nove odluke. Divno je imati listu novogodišnjih odluka 31. 12. spremnu za novu godinu, ali prema astrolozima, možda ćemo trebati ipak malo više vremena i strpljenja za naše odluke i ostvarenje ciljeva.

Tek smo počeli 2023. godinu, a u svemu su nas pratili Merkur i Mars, retrogradne planete. Ove planete zadužene su za akciju, komunikaciju, rad, našu organizaciju, preduzimanje koraka i akcija, a one su sada u usporenom hodu i ne daju nam snagu i energiju, kao inače kada su direktne.

Ultra magazin

Drugim riječima, planete nisu baš poredane za optimalno napredovanje ili rješavanje tvoje liste novogodišnjih odluka, tako brzo kako ti želiš. Zato astrolozi preporučuju, da pričekaš mladi mjesec u Vodoliji 21. januara, koji predstavlja super mjesec i tada je pravo vrijeme da kreneš u akciju i namjeru da ostvariš svoje zacrtane ciljeve.

Pred nama je cijela godina za ostvarenje snova, želja i ciljeva, zato odvoji još nekoliko dana do 21. januara, da odvojiš vrijeme da razmisliš o nekoliko ideja i scenarija, prije nego što se posvetiš jednom smjeru.

Pročitaj

Do 21. januara, fokusiraj se na lični život i brigu o sebi. Provjeri svoje osjećaje i poredaj svoje prioritete u životu. Raščisti misli, raščisti kuću, iskoristi vrijeme za odmor i opuštanje. Nakon što izađemo iz sezone retrogradnosti planeta, naše će odluke biti daleko jasnije i potencijalno lakše za ostvarenje i akciju, a putevi i prilike će se sami otvarati.

Dakle, za sada, daj si malo milosti i nemoj ništa forsirati, uspori tempo, relaksiraj se i nemoj se nervirati ako se stvari ne dešavaju onoliko brzo koliko ti želiš. Uskoro će energija planeta biti mnogo spremnija, da se uhvatiš u koštac sa ostvarenjem svojih planova.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum