Trenutno čitaš
Novi rekord: Ženka njemačkog ovčara okotila 16 štenadi

Novi rekord: Ženka njemačkog ovčara okotila 16 štenadi

Trogodišnja ženka njemačkog ovčara, koja se inače brine o psima vodičima, okotila je nevjerovatnih 16 štenadi u jednom leglu. Leglo štenadi, koji su mix njemačkog ovčara i retrivera, postavilo je novi rekord. Iako je to bilo prvo leglo ženke Unity, okotila je rekordan broj štenadi, jer je inače prosjek za njemačkog ovčara najčešće 5 do 6 štenadi.

Foto: David Parry/PA Wire

Centar za pse vodiče “Guide Dogs National Centre Leamington” preponosan je na leglo od 16 štenadi i svi su već dobili imena, a volonteri centra ih svakodnevno obasipaju ljubavlju.

Foto: David Parry/PA Wire

Konrad, Hugo, Clayton, Nash, Derek, Joel, Pax, Ranger, Denver, Evans, Ellie, Silvie, Mabel, Twiggy, Betty i Daisy uživaju u pažnji, koju dobijaju svakodnevno. Štenad će započeti obuku za psa vodiča. Matthew Bottomley, šef uzgoja u centru za pse vodiče, rekao je: „Šesnaest štenadi je nevjerovatno neobično, ali takav dar. Pandemija je nažalost imala štetan uticaj na naš uzgojni program i koliko legla možemo imati, tako da su ovi štenci, više nego dragocjeni”.

Foto: David Parry/PA Wire

“Naše osoblje i volonteri neumorno rade, kako bi osigurali da svi štenci napreduju i da su sada spremni da započnu svoje putovanje, ka tome da postanu psi vodiči, koji će promijeniti život za osobe s oštećenjem vida”, kaže on.

Pročitaj

Izvor: walesonline.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum