Trenutno čitaš
Novi muzičko-turistički video predstavlja vožnju dajakom i ostavlja bez daha!

Novi muzičko-turistički video predstavlja vožnju dajakom i ostavlja bez daha!

Jysk
Jysk

U poslednjim danima Miholjskog ljeta, u Banjaluci se čamci i dajaci dižu s Vrbasa i odvoze da prezime na suvom. A dok su poslednji putnici uživali u plovidbi Vrbasom, u montažerskom studiju, završavale su se finalne korekcije muzičko-turističkog video spota, koji je snimljen u septembru, na riječnoj dionici od Kastela do Toplica u Banjaluci. Prikazuje jedan dan na vodi. Uzvodna plovidba dajacima do kupanja u toplim bazenima.

Promo

Spot je realizovao Klub Budni u saradnji sa Dajak klubom iz Banjaluke. Riječ je o muzičkom spotu za instrumentalnu, akustičnu temu kompozitora i gitariste Duška Šobata pod nazivom “Flow”, koji spaja kreativne industrije s turističkom ponudom grada, ovog puta s punim fokusom na promociji dajaka, kao unikatnog simbola grada Banja Luka.

Promo

Duško Šobat, kompozitor i izvođač teme “Flow” je muzičar koji je publici poznat po svom prvom albumu “Raskoš” izdatom za PGP RTS, akustičnom albumu obrada izvorne muzike “Southern Railroad” koji je izdao zajedno s gitaristom Liborom Bočekom, singlu “Đir” sa sarajevskim gitaristom Emirom Jugom, te nedavno objavljenim singlovima “Shabina” i “Radost”. Trenutno radi na novom akustičnom albumu na kom su uglavnom akustične gitare od fingerstyle tema do aranžmanskih kompozicija s više akustičnih gitara. Album će biti stilski fuson sa mnogo ambijetalnog izraza. Tema “Flow” je singl sa tog albuma.

Promo

Kreativni tim video spota čine: scenario i režija: Jelena Medić, direktor fotografije: Saša Savičić, dron: Vladimir Munćan, montaža: Zoran Galić. Produkcija duguje veliku zahvalnost divnoj ekipi momaka i djevojaka iz Dajak kluba i cjelokupnoj glumačkoj postavi koja je iznijela spot. Posebno se zahvaljuju Andreju Zamolu, Igoru Kuzmanoviću, Đorđu Trniniću, Jeleni Babić, Darku Lazareviću, Dušku Mazalici, Dragani Marić, Uni Kostić, Mimi i Ognjenu Okilj…

Pročitaj

Promo

Takođe se zahvaljuju donatorima i sponzorima koji su podržali realizaciju ovog projekta: USAID turizam, Grad Banja Luka, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Turistička organizacija Banja Luka, Restoran Kazamat i Banjalučka pivara.

Promo

Do sljedeće sezone, dok se Vrbas ponovo ne zabijeli od dugačkih čamaca, uživamo u video spotu, a onda u narednoj godini ćemo ponovo iskusiti užitak plovidbe Vrbasom.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum