Trenutno čitaš
Nova intrigantna miniserija na Pickbox NOW

Nova intrigantna miniserija na Pickbox NOW

Pickobox

Nova miniserija koja 23. februara dolazi na streaming servis Pickbox NOW temeljena je na klasiku kraljice kriminalističkih romana, Agatha Christie: Ubiti je lako (Agatha Christie: Murder Is Easy) u tri epizode, a prati priču o nigerijskom atašeu koji se upušta u rješavanje misterija iza niza jezivih serijskih ubojstava.

Tokom vožnje vlakom do Londona, Luke Fitzwilliam naizgled se slučajno susreće s misterioznom gospođicom Pinkerton. Njene priče o tajnovitim ubistvima u mirnom i slikovitom selu Wychwoodu duboko ga intrigiraju te ga stavljaju na trag nevjerojatnih otkrića. Dok se pokušava suočiti s mračnim tajnama i spriječiti nastavak zločina, Fitzwilliam shvata da nije sve onako kako se čini.

Pickobox
Pickobox

Savremene teme u klasičnoj britanskoj detektivskoj intrigi

Snimana na brojnim lokacijama u Škotskoj, priča se razvija otkrivajući intrige i neočekivane zaplete. Likovi koji se pojavljuju su župnik, doktor i vlasnik dvorca, a uz klasične britanske detektivske elemente, serija tematizuje feminizam, rasne i staleške razlike. Prikazuje se i klasni rat kad susjedno selo u kojem žive siromašni ljudi počne kipiti od ogorčenosti zbog bahatog ponašanja bogatih.

Agatha Christie, britanska spisateljka prozvana kraljicom kriminalističkih romana, poznata je po intrigantnim i neočekivanim preokretima. Originalni roman napisan je 1939, prva filmska adaptacija nastala je 1982. godine, a prema riječima renomiranog dnevnika The Guardian, izdanje iz 2023. donosi „svjež pogled na ovu klasičnu priču“.

Pickobox
Pickobox

Zvjezdana glumačka postava

Pročitaj

U seriji Agatha Christie: Ubiti je lako, s Davidom Jonssonom u glavnoj ulozi Lukea Fitzwilliama, očekuje nas fascinantna kombinacija pozorne kinematografije, izvanrednog dizajna kostima i izvođenje nekih od najboljih britanskih glumaca kao što su Penelope Wilton, zvijezda serije „Downton Abbey“, Douglas Henshall, glavni glumac serije „Shetland“, Sinead Matthews iz filma „Ponos i predrasude“ i mnogi drugi.

Novi neočekivani slučaj kraljice kriminalističkih romana Agatha Christie: Ubiti je lako iskustvo je koje će gledaoce držati u neizvjesnosti do samog kraja. Sve epizode dostupne su na Pickbox NOW od 23. februara!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum