Trenutno čitaš
Nova BBC-jeva kriminalistička serija stiže na Pickbox NOW

Nova BBC-jeva kriminalistička serija stiže na Pickbox NOW

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Fenomenalna nova BBC-jeva kriminalistička serija Skrivena imovina (Hidden Assets) na Pickbox NOW stiže 20. juna! Tokom šest epizoda uroni u kompleksnu priču koja se odvija u Irskoj i u Belgiji sa zanimljivim likovima na čelu s glumicom Angelinom Ball. 

Foto: Pickbox

Šta povezuje dijamant nađen u Irskoj, leš nađen u Antwerpu i seriju terorističkih napada? Inspektorica Emer Berry, koju tumači fantastična glumica Angeline Ball, mora otkriti ovu misteriju i riješiti seriju nepovezanih slučajeva.

U središtu serije je zavjera, a već od prvih trenutaka vidimo da je specifična i uvrnuta. U  prvim scenama vidimo kako je žena ubijena u stanu u Antwerpu, a nedugo zatim slijedi bombaški napad na događaju u kojem je ubijeno 14 ljudi. U međuvremenu, u Irskoj je Biro za nezakonita sredstva izvršio raciju u kući osumnjičenog dilera droge s namjerom da zaplijeni sve što je kupljeno nezakonitim sredstvima. Otkrivaju niz nebrušenih dijamanata i posjede stana u Antwerpu.

Inspektorica Emer Berry (Angeline Ball) odlazi u Antwerp i počinje raditi s belgijskim policajcem Christianom De Jongom (Wouter Hendrickx). Zajedno pokušavaju otkriti vezu između događaja u Irskoj i Belgiji, a kada shvate da je bombaš upotrijebio samo polovinu svog eksploziva, vrijeme počinje igrati najveću ulogu. Što prije moraju otkriti šta se dogodilo kako bi spriječili potencijalni novi bombaški napad.

Foto: Pickbox

Izvrsna britanska glumica i pjevačica Angeline Ball glumila je u mnogim filmovima, serijama i pozorišnim predstavama kako u Velikoj Britaniji tako i u Americi. Najpoznatija je po ulozi u filmu The Commitments te serijama poput Doc MartinShameless i Mr. Selfridge, a zbog uloge u kriminalističkoj seriji Skrivena imovina (Hidden Assets) dobila je samo riječi hvale kako od kritičara tako i od publike.

„Čim sam pročitala scenarij za Hidden Assets, znala sam da je odličan i da je to serija koja jednostavno ne može ostariti, uvijek će biti dobra”, rekla je u jednom intervjuu glumica.

Pročitaj

U ostalim su ulogama Wouter Hendrickx, Simone Kirby, Peter Coonan, Charlie Carrick i Cathy Belton.

Izvrsna IMBb ocjena od 7,2, izvrsni glumci na čelu s Angeline Ball i Wouterom Hendrickxom i kompleksna priča na više lokacija dobar su znak da će ljubitelji kriminalističkog žanra uživati.

Ne propusti BBC-jevu novu seriju Skrivena imovina (Hidden Assets), samo na Pickbox NOW od 20. juna!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum