Trenutno čitaš
NLB Okvir pomoći traži regionalne SME kompanije koje doprinose unapređenju  zajednice

NLB Okvir pomoći traži regionalne SME kompanije koje doprinose unapređenju  zajednice

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Počela je četvrta sezona projekta NLB Okvir pomoći, u okviru kojeg NLB grupa nudi priliku regionalnim kompanijama koje – kao i NLB  – koriste svoje ideje za kreiranje  boljih tragova za budućnost. Projekat, koji je u protekle tri sezone okupio stotine regionalnih kompanija, ovoga puta traži mala i srednja preduzeća iz našeg matičnog regiona, koje se svojim idejama, inovacijama i poslovanjem bave važnim društvenim pitanjima.

NLB Banka Banja Luka

U NLB grupi vjeruju  da se ključni izazovi sa kojima se danas suočavamo mogu riješiti samo ako smo umreženi i ako podržavamo jedni druge.  Svako od nas mora učestvovati i aktivno doprinjeti njihovom rješavanju, ali da bismo to uradili, prvo moramo stvoriti društvene uslove u kojima svako može da ispuni svoj potencijal. Zato ovogodišnji NLB Okvir pomoći traži inovativne kompanije i projekte koji unapeđuju i obogaćuju naše društvo i odgovaraju na izazove kao što su prekomjerna upotreba digitalnih tehnologija među mladima, vršnjačko nasilje, kršenje ljudskih prava, rodna ravnopravnost, siromaštvo, kao i izazove koje donose demencija i druge bolesti društva koje stari.

NLB Okvir pomoći namijenjen je regionalnim entuzijastima, vizionarima i nepokolebljivim optimistima koji vjeruju u naš rodni kraj, u ovdašnje ljude i, na kraju, ali ne i najmanje važno, u bolji kvalitet života.

„Održivi razvoj je od posebnog značaja za NLB grupu posljednjih godina. Trudimo se da ga smisleno integrišemo u sve više naših aktivnosti i programa – u naše svakodnevno poslovanje, u rješenja koja dizajniramo za naše klijente, u brigu o našim zaposlenima, u naše poslovne odluke i poteze. Svjesni smo svoje odgovornosti i želimo da budemo primjer, zbog čega otvaramo i promovišemo pitanja održivosti u regionu projektima kao što je NLB Okvir pomoći“, objasnio je Blaž Brodnjak, generalni direktor NLB-a, na otvaranju nove, četvrte sezone projekta.

„Proteklih godina smo se veoma intenzivno bavili pitanjima životne sredine. Socijalna pitanja su posljednjih godina sve veći izazov i zato zaslužuju više pažnje i podrške. Ideje i projekti sa kojima smo se do sada upoznali kroz NLB Okvir pomoći su nas uvijek impresionirali. Zaista je nevjerovatno koliko se potencijala i energije krije u našem regionu, koji kroz projekte poput ovih pretvaramo u dom pun prilika“, dodao je on

Prijavi se do 10.3.2024.

Pozivaju se kompanije sa istorijom uspješnih projekata, kao i one koje tek razvijaju svoje inovativne ideje u oblasti održivog poslovanja, da se prijave do 10. marta 2024. Obrazac za prijavu sa jednostavnim uputstvima možeš pronaći ovdje.

Po deset najboljih poslovnih ideja sa svakog tržišta na kojem posluje NLB grupa biće izabrani za finalni krug. Finalisti će imati koristi od povoljnijih finansijskih i drugih bankarskih rješenja, kao i veće medijske vidljivosti uz pomoć partnera Radio-televizija Republike Srpske, Nezavisne novine, BN TV, Glas Srpske, Metromedia, NES radio, Radio Džungla BIG radio, Radio Uno, Free radio Prijedlor i Ultra magazin.

Pobjednici četvrte serije projekta NLB Okvir pomoći biće proglašeni i predstavljeni 9. maja na Danu investitora NLB grupe u Ljubljani. Najbolji projekat biće nagrađen sa 50.000 evra, drugoplasirani 30.000 evra, a trećeplasirani 20.000 evra.

Pročitaj

Pravila i uslove konkursa možeš pronaći ovdje.

Održivost je od posebnog značaja za NLB grupu

U NLB Grupi, održivost je utkana u sve što radimo. Za nas ovaj region nije samo tačka na mapi. Zato što volimo svoj dom, nastojimo da ga unaprijedimo i razvijemo za sadašnje i buduće generacije. »Ostavljanje boljih tragova« predstavlja našu brigu za društvo, pojedince i okruženje kojim NLB grupa ukazuje na sve intenzivniju integraciju održivosti u svoje poslovanje. Ovo je takođe simbol naše posvećenosti da za sobom ostavimo samo najljepše tragove.

NLB je prva slovenačka banka koja se pridružila Globalnim principima za odgovorno bankarstvo, koji definišu našu ulogu i odgovornost u oblikovanju održive budućnosti, a istovremeno pomažu u usklađivanju naših ciljeva sa ciljevima održivog razvoja UN i sa Pariskim klimatskim sporazumom. Takođe smo se pridružili Neto nultom bankarskom savezu Ujedinjenih nacija, koji ima za cilj da uskladi kreditne i investicione portfelje sa neto nultom emisijom do 2050. godine ili ranije.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum