Trenutno čitaš
Nezaboravna avantura quad-ovima nadomak Banjaluke

Nezaboravna avantura quad-ovima nadomak Banjaluke

Želja za avanturom i pronalaskom neobičnih mjesta koje svojom ljepotom oduzimaju dah, izazov je za sve one koji vole da slobodno vrijeme provedu u prirodi. Jedna takva atrakcija u kojoj možeš istraživati prirodne ljepote naše zemlje nalazi se svega pedesetak kilometara od Banjaluke i isto toliko od Travnika. 

Naime, radi se o tome da smo pronašli neodoljiv izazov za sve ljubitelje adrenalina i zabave, a to je vožnja quad-ovima stazama koje vode do skrivenih bisera i spektakularnih prirodnih fenomena. Poznato je da priroda ima terapeutsko dejstvo, a ako uz to voliš i adrenalin predlažemo ti da rezervišeš svoje mjesto i vožnju četvorotačkašima, a za tvoju nezaboravnu avanturu pobrinuće se ekipa iz quad.adventure_knezevo.

quad
Foto: Mirko Marković

Pejzaži koje ćeš usput vidjeti, vozeći se quad-om, zaista su fantastični. Izazov koji je definitivno i najteži dio je izbor staze kojom ćeš krenutu u vožnju. Zaista je teška odluka kuda krenuti, jer svaka staza čarobna je i posebna na svoj način. Mi smo se odlučili na vožnju stazom koja vodi do skrivenih vodopada rijeke Ilomske koji se skrivaju ispod planine Vlašić, a ono što je sigurno je da ćemo se opet vratiti i udahnuti ljepote svega ostalog što nam nudi ova nezaboravna vožnja.

Magija koja protiče ispod Vlašića u posljednjih nekoliko godina privlači brojne avanturiste i ljubitelje prirode i nikog ne ostavlja ravnodušnim. Spektakularni, čarobni i bajkoviti vodopadi Ilomske vrijedni su posjete, jer Veliki Badanj ili kako ga još nazivaju Veliki vodopad, smatra se jednim od najljepših vodopada u Bosni i Hercegovini. Veliki Badanj visok je oko 40 metara, dok Mali Badanj ili Mali vodopad svojim raskošnim padom jednako privlači znatiželjne posjetioce. Vožnja do ovih vodopada zasigurno je nešto od čega zastaje dah i stvara nezaboravne uspomene.

Ako ipak više voliš planine i planinske vrhove, onda je idealna vožnja za tebe planinom Čemernicom do njenog najvišeg vrha koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1339 metara, a odakle se pruža nestvaran pogled gdje ćeš napraviti predah od svakodnevnice, uživati u prirodi uz nezaboravne panorame i čuti melodiju koju jedino netaknuta priroda može da proizvede.

Još jedna avantura koju quad.adventure_knezevo ima u ponudi je vožnja do stećaka, koja će biti poput putovanja u prošlost. Ovi srednjovjekovni nadgrobni spomenici, koji su dio UNESKO-ve svjetske kulturne baštine, su mjesto gdje počivaju naši preci, između ostalih i naši kraljevi i velikodostojnici, ali oni su i kameni svjedoci načina života naših ljudi u srednjem vijeku.

quad
Foto: Mirko Marković

Vožnja do vodopada rijeke Ilomske, vožnja planinom Čemernica i vožnja do stećaka garantuju zabavu i adrenalin, ali ono što nas je poslije vožnje oduševilo je uživanje, opuštanje i sumiranje utisaka u mini-spa sadržaju na otvorenom koji je uključen u cijenu aranžmana. U okviru svojih spa sadržaja quad.adventure_knezevo nudi predivan bazen, džakuzi i saunu. Nakon adrenalinske vožnje i boravka u prirodi spa centar će te dodatno opustiti.

Na svega sat vremena vožnje od Banjaluke te čeka tvoja idealna zabava, avantura i opuštanje, a sve informacije potraži na Instagram profilu quad.adventure_knezevo. Uživaj u prirodnim ljepotama naše zemlje i podrži domaći turizam.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum