Trenutno čitaš
Nevjerovatna heklana hrana ove umjetnice je raskošan praznik za oči

Nevjerovatna heklana hrana ove umjetnice je raskošan praznik za oči

Gala Home
Gala Home

Umjetnica iz Finske Maria Skog pažljivo je sašila ukusnu tacnu heklanih namirnica koje izgledaju dovoljno dobro za jelo.

Prava hrana je, naravno, nevjerovatna, ali s druge strane, ona ima tendenciju da nestane ako je jedemo. Kad bi barem postojao način da se hrana zauvijek ovjekovječi u slatkom, umiljatom, taktilnom obliku koji izgleda jednako dobro kao prava stvar. Pa, zahvaljujući impresivnim heklanim kreacijama Marije Skog, upravo se to desilo.

Foto: Maria Skog

Umjetnica Maria živi u Närpesu i već više od jedne decenije užurbano hekla sve, od jagoda do pečene ćuretine i vafla. „Počela sam da heklam hranu kada su moja deca bila mala jer smo htjeli da se igramo kafea i prodavnice“, kaže Marija za Creative Boom. “A onda sam samo nastavila da heklam iako su moja djeca sada velika.”

heklana hrana
Foto: Maria Skog

Od tada, Maria je usavršila svoje vještine stvarajući mnoštvo ukusnih plišanih namirnica. Ništa se ne čini izvan njenog dometa, jer čak i lisnato povrće, čaše vina i kuglice kokica dobijaju tretman heklanjem.

heklana hrana
Foto: Maria Skog

Maria je prikupila preko šezdeset hiljada pratilaca na Instagramu, dijeleći uzorke za svaki komad, pa čak i nudi neke za kupovinu.

Pročitaj

heklana hrana
Foto: Maria Skog

Govoreći o tome zašto misli da je njena heklana hrana toliko popularna, Marija kaže: “Mislim da bi to moglo biti zato što je duhovita, neočekivana i pomalo luda.” A kada je zamoljena da odabere svoj omiljeni komad iz svog heklanog izobilja, ona otkriva da voli da pravi nešto slatko. „Volim da pravim slatkiše i druge sitnice“, objašnjava ona. “A takođe i voće i povrće.”

heklana hrana
Foto: Maria Skog

Izvor: creativeboom.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum