Trenutno čitaš
Neugodno pitanje koje uvijek trebaš postaviti na prvom dejtu

Neugodno pitanje koje uvijek trebaš postaviti na prvom dejtu

Prema stručnjacima za izlaske, pitanje “Šta tražiš u vezi?” je nezgodno pitanje koje bismo trebali postaviti na prvom dejtu. Ovo pitanje može izgledati očigledno, ali važno je utvrditi da li tvoj potencijalni partner traži nekoga s kim bi se skrasio ili je u pitanju samo brza veza bez emocionalnog ulaganja. Znajući šta tvoj potencijalni partner traži može ti pomoći da odlučiš da li ste kompatibilni i uštedjeti vam oboma vrijeme ako niste.

Osim ovog pitanja, postoje mnoga druga pitanja koja mogu pomoći da se uspostavi zanimljiv razgovor na prvom sastanku. Na primjer, “Čije mišljenje najviše cijeniš?” i “Kako gledaš na brak?” su neka od glavnih pitanja za prvi sastanak.  Važno je napomenuti da, iako se neka pitanja mogu smatrati nezgodnim, ona takođe mogu biti od pomoći u boljem upoznavanju svog partnera. Međutim, takođe je važno izbjegavati postavljanje previše ličnih ili uvredljivih pitanja zbog kojih bi sastanak mogao biti neugodan.

Pexels

Bez obzira na to koji su tvoji lični ciljevi kada je u pitanju izlazak, najvažniji faktor je da su oni kompatibilni sa ciljevima potencijalnog partnera koji sjedi preko puta tebe. Ako jedno od vas traži brak, a drugo jednostavno traži opuštenu vezu, možda ne postoji srednji put.

Najvažnije pitanje “Šta tražiš u vezi?”

Ovoj temi može biti teško pristupiti, posebno za žene, za koje se često smatra da očajnički traže posvećenost. Međutim, duguješ sebi da budeš selektivan/selektivna kada je u pitanju uloženo vrijeme i energija.

Pročitaj

Pexels

Zamišljanje sebe kako pitamo osobu da li traži dugotrajnu vezu na prvom sastanku može biti dovoljno neugodno. Šta ako njihov odgovor nije ono što želiš da čuješ? Kako dalje? Treba li skratiti sastanak? Otkazati desert, platiti račun i bježati? Duboko udahni i razmotri dugoročne efekte ovog trenutka u široj slici tvog života. Šanse su da nije tako duboko.

Ako pitaš svog potencijalnog partnera šta traži, a to uopšte nije ono što ti tražiš, ljubazno daj do znanja da niste romantično kompatibilni. Kada oba potencijalna partnera pristupe izlasku sa zrelošću, asertivnošću i poštovanjem, nije potrebna neugodnost.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum