Trenutno čitaš
Netflix je učinio ‘Suits’ jednom od najgledanijih serija moderne ere

Netflix je učinio ‘Suits’ jednom od najgledanijih serija moderne ere

Ispostavilo se da je Netflix seriju “Suits”, koja je trajala devet sezona počevši od 2011. do 2019. godine, učinio jednom od najgledanijih serija u modernoj eri. Nielsen izvještava da je “Suits” prva serija koja je imala 3 milijarde minuta gledanja svake sedmice tokom 7 sedmica zaredom, čime je ukupna vrijednost iznosila 26,5 milijardi minuta u ukupno osam sedmica.

To nije rekord svih vremena, koji drži četvrta sezona Stranger Things sa 35,5 milijardi minuta u osam sedmica, ali je to jedina serija koja je na vrhu sedam sedmica zaredom.

Serija “Suits” je rijetko napuštala Netflix top 10 otkako je stigala na servis, a razlog za njeno uzdizanje je zato što je A) izuzetno “gledljiva” kao što su sve one stare američke serije nekada bile, i B) što je trajala devet sezona, pri čemu većina Netflix serija, posebno novih, ima 6-8 epizoda, ili nekoliko sezona od 6-8 epizoda. Postoje 134 epizode serije. Ima puno potencijala za “minute gledanja”.

Uspjeh Suitsa otvara mnoga pitanja.  Može li deseta sezona dobiti zeleno svjetlo zbog ogromnog uspjeha? Čak i ako je serija završila prije četiri godine, dešavale su se sigurno čudnije stvari, i očito postoji interesovanje.  Da li bi slične serije takođe mogle postići veliki uspjeh poput “Suits”?  Može li to dovesti do toga da Netflix ili drugi streameri pokušaju da povrate magiju onih serija koje se zaista više ne prave? Duže sezone i vrlo gledljive, jer postoji očigledna želja za tim.

Pročitaj
serije

Radnja “Suits” se odvija u brzom svijetu Pirson Hardman, poznate advokatske firme u Njujorku (kasnije preimenovane u Zane Spectre Litt Wheeler Williams). Harvey Specter (Gabriel Macht), pametan i šarmantan advokat i Mikea Rossa (Patrick J. Adams), koji je napustio fakultet sa fotografskim pamćenjem su glavni likovi. Mike dobija poziciju u firmi uprkos tome što nema diplomu pravnika predstavljajući se kao alumnus Harvardske pravne škole.

Priča je izgrađena oko interakcije između Harveya i Mikea dok pregovaraju o izazovima pravne profesije i Mikeovu tajnu čuvaju skrivenom od svojih kolega i klijenata. Uz njih, serija se može pohvaliti raznolikom glumačkom ekipom, uključujući Jessicu Pearson (Gina Torres), žestoko intelektualnu i ambicioznu advokaticu, Rachel Zane (Meghan Markle) i Donnu Paulsen (Sarah Rafferty), pametnu pravnu pomoćnicu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum