Trenutno čitaš
Neon olovka za oči je beauty trend ovog proljeća

Neon olovka za oči je beauty trend ovog proljeća

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Jedan od načina da zabavno proslaviš toplo vrijeme jeste da u svoj make up dodaš dašak boje i to uz pomoć novog beauty trenda. Olovka za oči odavno se učvrstila kao omiljeni način da začiniš svoj make up, ali u 2023. godini proslavljamo neon nijanse na kapcima.

Igranje zabavnim oblicima odličan je način da dodaš osobnost svojim očima, ali ako to učiniš pomoću neon olovke za oči onda je to sasvim drugi nivo. Koliko god ne možeš pogriješiti s klasičnim mačjim okom, jer ništa nije tako “cool” kao trend olovke izvučene izvan okvira, ipak se ne može mjeriti sa živopisnošću neon olovke.

Ovaj odvažni make up omiljeni je odabir za slavne osobe na crvenom tepihu i ljubitelje ljepote na društvenim mrežama. Popularni izgled neon olovke uparen sa minimalnom podlogom učiniće da tvoje oči stvarno zablistaju. To su stručno pokazale i neke od velikih zvijezda poput Maddie Ziegler, Marsai Martin, Storm Reid, Chlöe i Priyanke Chopra.

Ružičasta neon olovka za oči

Način na koji Zolee Griggs privlači pažnju na svoje oči je ovaj izgled neon olovke koji ima dizajn na kapku i donjoj liniji trepavica.

Za suptilan dodir boje, pokušaj dodati mali dizajn neon olovke na vanjske uglove očiju kao što to radi Camila Cabello.

Tirkizna neon olovka 

Dizajn ovom neobičnom neon bojom olovke na Maddie Ziegler ide od pregiba na oku koji nastavlja sve do linije trepavica poput tradicionalnog nanošenja olivke ili eyelinera.

Plava neon olovka za oči

Podebljana neon plava boja dvostrukih linija na očima Sucho Mbedu čini pravu umjetnost na kapcima.

Ljubičasta neon olovka za oči

Ako podebljana neon boja nije dovoljna, dodaj malo šljokica u dizajn kao što je to učinila YaYa Gosselin.

 

Izvor: popsugar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum