Trenutno čitaš
Neodoljiva Victoria iz Måneskina donosi svoj furiozan nastup na Sea Star Festival!

Neodoljiva Victoria iz Måneskina donosi svoj furiozan nastup na Sea Star Festival!

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Victoria De Angelis, talentovana čarobnica na basu i zvijezda megapopularnog benda Måneskin te jedna od najzanimljivijih scenskih pojava današnjice stiže na Sea Star Festival!

U sklopu svoje prve DJ turneje ikad, buntovna Victoria rasplesaće umašku publiku neodoljivim i vrućim techno DJ setom. Groove svog basa Victoria je uspješno povezala s klupskim techno zvukom, pa je svoj novi spotlight pronašla na elektro sceni Milana i Berlina. Femme ikona seksipila, slobode i fluidnosti svojim je sviračkim talentom i provokativnim scenskim performansom osvojila obožavatelje širom svijeta, a sada će u Hrvatskoj prezentovati i svoje vještine za DJ pultom.

Sea Star

Victoria se pridružuje već najavljenim headlinerima festivala koji od 23. do 26. maja stižu u umašku lagunu Stella Maris – hitmakerskom francuskom DJ duu Ofenbach, svjetskoj superzvijezdi Johnu Newmanu (u Hybrid DJ setu), britanskom partymakeru Hot Since 82, autentičnim i beskompromisnim INIKO, italijanskoj techno kraljici Deborah De Luci, tech-house velikanima ARTBAT-u, stručnjaku za DJ pultom Ianu Asheru te regionalnim koncertnim senzacijama, bendovima Joker Out i Buč Kesidi.

Victoria – „Victoria’s Treat“

Kroz svoju žudnju za slobodom i buntovnošću, Victoria je pronašla muziku. Još je tokom školovanja mlada buntovnica muziku koristila kao opravdanje za bijeg s nastave, a tokom tinejdžerskih je dana svirala i u nekoliko rock bendova. U svojim se ranim i formativnim godinama bavila skateanjem i sviranjem basa usavršavajući nove rock riffove te redovno odlazila na partyje. Iako je muzika prvo bila njezina strast i izraz mladenačke pobune, sada je postala njena glavna profesija i full-time posao. Nakon velikog uspjeha benda Måneskin, koji je nakon Eurovizije 2021. godine osvojio velike svjetske scene i milione obožavalaca širom svijeta, Victoria je pokrenula i svoju solo karijeru za pultom.

Glavnu je inspiraciju pronašla u muzici devedesetih, razvijajući se od živahnog techna do baile funka. Te je uticaje uspješno spojila s drskošću, stavom i estetikom dvijethiljaditih, odnosno Y2K senzibilitetom, stvarajući fuziju zvuka i atmosfere koja se prelijeva u znojno i hiperenergetsko klupsko iskustvo.

Sea Star

Svoju je prvu DJ turneju Victoria započela 16. marta u Ujedinjenom Kraljevstvu, u The Warehouse klubu u Leedsu, a turneja se nastavlja u Americi gdje će obići gradove poput Miamija, Chicaga i Brooklyna. Show će se krajem marta i u aprilu nastaviti u Turskoj, Bugarskoj, Latviji, Estoniji, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji, Belgiji i drugim evropskim zemljama, dok će predzadnji datum turneje zakucati u magičnoj umaškoj laguni Stella Maris gdje će svojim furioznim setom sve prisutne baciti u plesni elektro trans.

Pročitaj

Provokativna Victoria pridružuje se bombastičnom popisu izvođača šestog izdanja Sea Star Festivala koje će se održati od 23. do 26. maja. Na stageu će zasjati Ofenbach, John Newman (Hybrid DJ Set), INIKO, Hot Since 82, ARTBAT, Deborah De Luca, Ian Asher, Joker Out i Buč Kesidi. Osim najavljenih headlinera, velikom se popisu izvođača pridružio i trap-gang kojeg čine Senidah, Devito, Grše, Kuku$, Rouzi, Tam & Jymenik, Zevin i Thicc Boi. Kao i dosad, dva glavna dana festivala biće petak i subota, 24. i 25. maja, dok će četvrtak i nedjelja biti rezervisani za Welcome Day i After Party.

Festivalske ulaznice dostupne su po promo cijeni od 98 KM s popustom od 30% u odnosu na finalnu cijenu. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 58 KM, a kupiti se mogu online na službenim stranicama Sea Star Festivala, na prodajnim mjestima te u sistemu Gigstix.ba.

Ovogodišnji Sea Star festival realizovaće se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave Lagune.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum