Trenutno čitaš
Napravi jesenji Moodboard brige o sebi: Ciljevi, vizije, afirmacije i planovi

Napravi jesenji Moodboard brige o sebi: Ciljevi, vizije, afirmacije i planovi

Jesen je vrijeme kada priroda priprema svoje prekrasne transformacije, a i mi sami možemo iskoristiti ovu sezonu za svoj lični rast i razvoj.

Jedan od inspirišućih načina da to postignemo jeste stvaranjem jesenjeg moodboarda, koji će nas podsjećati na naše ciljeve, vizije, afirmacije i planove za ovu sezonu. Vodimo te kroz proces stvaranja tvog ličnog jesenjeg moodboarda, brige o sebi i ostvarenja svojih najvažnijih ciljeva.

Canva

Korak 1: Vizualizacija i inspiracija

Prvi korak u stvaranju jesenjeg moodboarda je duboka introspekcija i razmišljanje o tome šta želiš postići tokom ovog perioda. Postavi si pitanja kao što su:

  • Kakve promjene želim doživjeti u svom životu ove jeseni?
  • Kako se želim osjećati ove jeseni?
  • Što su moji prioriteti u vezi sa zdravljem, ishranom, treninzima, suplementacijom, ličnim razvojem i rastom, ljubavnim i društvenim odnosima i radom, karijerom?

Odgovori na ova pitanja pomoći će ti definisati svoje ciljeve i vizije za jesen.

Korak 2: Skupljanje materijala

Nakon što jasno definišeš svoje ciljeve i vizije, vrijeme je da prikupiš materijale za svoj moodboard. To mogu biti fotografije, novinski članci, citati, inpirativne riječi, filmovi, knjige, boje i bilo koji drugi elementi koji ti pomažu izraziti želju za jesenju sezonu.

  • Fotografije prirode u jesenjem tonu: Listopadno drveće, šume prekrivene lišćem, jesenji plodovi.
  • Inspirišući citati o osobnom rastu, motivaciji i ljubavi prema sebi.
  • Riječi koje opisuju tvoje ciljeve: sreća, zdravlje, balans, uspjeh, novac, ljubav.
  • Boje koje asociraju na jesen: tople nijanse crvene, narandžaste, bež, smeđe i zlatne.
Canva

Korak 3: Sastavljanje moodboarda

Sada je vrijeme da sastaviš svoj moodboard. Možeš koristiti klasičnu ploču od pluta i zalijepiti svoje fotografije i riječi na nju, ili koristiti digitalne alate za izradu virtualnog elektronskog izdanja moodboarda.

Rasporedi svoje materijale na način koji ti najbolje odgovara. Pokušaj stvoriti balansiran i estetski privlačan dizajn, koji će te inspirisati svaki put kad ga pogledaš.

Korak 4: Afirmacije i planovi

Tvoj moodboard ne bi trebao biti samo vizuelna inspiracija, već i praktičan alat za postizanje ciljeva. Stoga, dodaj afirmacije i planove koji će ti pomoći ostvariti ono što sebi zacrtaš.

Pročitaj

Afirmacije su pozitivne izjave koje će ti pomoći ojačati vjeru u sebe i svoje sposobnosti. Na primjer: “Svaki dan postajem snažnija i zdravija osoba.”
Planovi su konkretne koraci i akcije, koje ćeš preduzeti da ostvariš svoje ciljeve. Napiši ih na moodboard da provejravaš napredak.

Canva

Korak 5: Redovno praćenje i prilagođavanje

Tvoj jesenji moodboard trebao bi biti dinamičan alat, koji se prilagođava tvom napretku i promjenama u tvojim ciljevima i akcijama. Redovno ga pregledavaj da se prisjetiš svojih ciljeva, afirmacija i planova, te kako bi se pratio napredak.

Jesen je vrijeme promjena, a tvoj moodboard će ti pomoći da usmjeriš tu transformaciju prema brizi o sebi i ostvarivanju tvojih najvažnijih ciljeva. Stvaranje ovog vizuelnog alata je izvanredan način da se fokusiraš na svoje ciljeve i ostvariš svoje snove tokom jesenjeg perioda.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum