Trenutno čitaš
Najvažniji astrološki tranziti koji će obilježiti prvu polovinu 2023.

Najvažniji astrološki tranziti koji će obilježiti prvu polovinu 2023.

Bingo Kataloška Akcija
Bingo Kataloška Akcija

Ako moramo izabrati samo jedan tranzit, koji će biti najvažniji 2023. godine, to je ulazak Plutona u Vodoliju. Ovaj period počinje 23. marta 2023. i traje do 11. juna 2023. (Pluton će ponovo ulaziti i izlaziti iz Vodolije prije nego što potpuno uđe u Vodoliju u novembru – do 2043!).

Ovo je velika stvar jer je Pluton spora planeta, pa provodi dugo vremena u jednom horoskopskom znaku. Pluton je u Jarcu od 2008. godine, već 15 godina!

Ultra magazin

U to vrijeme, Pluton je donio ogromne transformacije sa stvarima kojima je vladao Jarac: vladama, zemljama, institucijama, korporacijama, ambicijama i smjerom. Svijet se toliko promijenio u to vrijeme. Ovo će se vjerovatno ne samo nastaviti, već će se nadovezati na Pluton u Vodoliji.

Vodolija vlada budućnošću, našim nadama i snovima, masama, inovacijama i izumima. Pazite na veliki tehnološki napredak u naredne dvije decenije. Vodolija je takođe vladar promjena, koje se dobro stapaju sa Plutonovom transformativnom energijom. Upustićemo se u neke velike promjene, one vrste koje utiču na sve i svakoga.

Poslednji put je Pluton bio u Vodoliji od 1778. do 1798. godine.

Najvažniji tranzit za januar 2023: Merkur, Mars i Uran kreću direktno

Ali 2023. počinje sa sve tri retrogradne planete i one će se okrenuti direktno u roku od deset dana jedna od druge (12. januara Mars, 18. januara Merkur i 22. januara Uran).

Ultra magazin

S obzirom da su sve tri usmjerene direktno, to može značiti nekoliko stvari. Za početak, kako započinjete 2023. i kako mislite da će se sve odigrati može se okrenuti za 180 stepeni i ići vrlo, vrlo drugačije. Savjet je da budete fleksibilni i djelujete u skladu s tim!

2023. takođe može početi polako, zahvaljujući retrogradnosti ovih planeta, tako da se sve odluke mogu činiti kao da su stavljene na čekanje kako godina počne. Sredinom januara može se činiti da je sve u limbu jer ove planete mijenjaju smjer. Pokušajte iskoristiti period da budete introspektivniji, radite na svojim planovima i vodite računa o malim stvarima prije nego što se sve pokrene.

Najvažniji tranzit za mart 2023: Saturn ulazi u Ribe

Pluton nije jedina velika planeta koja se kreće u martu, jer Saturn takođe prelazi iz Vodolije u Ribe 7. marta 2023.  Saturn se ne kreće tako sporo kao Pluton, već samo mijenja znakove svake 2-3 godine. Nesumnjivo ćemo vidjeti neke velike pomake u martu!

Ultra magazin

Saturn je učitelj i donosilac lekcija, pa ćemo možda morati da naučimo o duhovnosti, intuiciji, mašti, saosećanju i empatiji.

Mars će napustiti Blizance u martu nakon što je u ovom znaku od avgusta 2022., zahvaljujući retrogradnom hodu. Čini se da i to ukazuje da dolazi neka velika promjena, možda nešto što utiče na dom/porodicu/domovinu (Rak).

Najvažniji tranzit za april 2023.: pomračenje Sunca u Ovnu

Jedna zanimljiva napomena o 2023. godini je da će se sva četiri pomračenja dogoditi u različitim znakovima. Imaćemo po jednu u Biku i Škorpiji, zatvarajući pomračenje u tim znakovima, i po jedno u Ovnu i Vagi, (pomračenja se dešavaju u istom skupu suprotstavljenih znakova).

Ultra magazin

Najveće pomračenje od svih je, bez sumnje, 20. aprila 2023. godine, pomračenje Sunca u Ovnu. Zašto? Zato što se javlja na anaretičkom stepenu kod Ovna, a energija je čak i viša nego inače, jer je Ovan najviši energetski znak od svih. Više akcije!

Svi ćemo morati preduzeti neku opipljivu akciju s ovom pomračenjem i krenuti ka novom početku (pošto je Ovan prvi horoskopski znak). Jupiter pokreće ovo pomračenje 15. maja, tako da nema mnogo vremena.

Vjerovatno nećemo biti baš strpljivi i nećemo htjeti čekati ništa, tako da će biti od suštinskog značaja da budemo sigurni da uradimo pripremu prije početka aprila (idealno januar nakon kraja retrogradnosti). U suprotnom, sve te radnje koje preduzimamo nisu dobro osmišljene i nastaju posljedice.

Pročitaj

Najvažniji tranzit za maj 2023.: Jupiter ulazi u Bika

Jupiter izlazi iz Ovna 16. maja i ostatak 2023. provodi u Biku. Jupiteru je prilično udobno u Ovnu, jer je Ovan vatreni znak, a Jupiter vatrena planeta!

Ultra magazin

Bik je spor, traži svoje vrijeme, želi da sačeka pravi trenutak i nimalo se ne žuri (i zamjera svakome ko pokušava da ga požuri). Jupiter u Biku to pojačava, a mi značajno usporavamo stvari.

Ovo usporavanje nam daje priliku da se prilagodimo svim martovskim i aprilskim nevoljama (tako da je to s razlogom!), i možemo raditi na tome da donesemo više stabilnosti i sigurnosti i da imamo više povjerenja u sebe i svoje planove.

S druge strane, Bik može biti tvrdoglav i zaglavljen, tako da moramo osigurati da ne postanemo nefleksibilni i odbijamo se u potpunosti pomaknuti. To će samo pogoršati lošu situaciju.

Jupiter u Biku će doći u kontakt sa Uranom, iako se neće sresti do 2024. Ipak, ovo može pojačati neke promjenljive energije povezane sa Bikom koju već neko vreme osjećamo (promjene u načinu na koji zarađujemo/trošimo /koristimo/ulažemo novac, promjene sa vrijednostima, promjene sa Zemljom).

 

Izvor: astrologyanswers.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum