Trenutno čitaš
Najnovija TikTok opsesija je “Underpainting” šminkanje

Najnovija TikTok opsesija je “Underpainting” šminkanje

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

“Underpainting” je najnoviji trend za šminkanje, koji privlači pažnju na TikToku. Riječ je o “old school” tehnici nanošenja slojeva na lice i blendanja sa korektorom, rumenilom, bronzerom i puderom. TikTok je prepun beauty trikova, a najnoviji je “Underpainting”. Pitaj bilo kojeg šminkera i on će ti reći da je “Underpainting” tehnika stare škole, ali mnogi ljudi na TikToku tek sada otkrivaju njegovu magiju.

Pexels

Šta je”Underpainting”?

Iako na prvi pogled možda ne izgleda logično, naziv ovog trenda je prilično razumljiv. “Underpainting je u osnovi blendanje korektora, kontura, rumenila, a ponekad čak i posebno naglašavanje i isticanje ispod podloge pudera”, kaže slavna vizažistica Monika Blunder. Razlog za ovaj nekonvencionalan makeup stil je jednostavan: daje izuzetno prirodan i prozračno svjež izgled. Prednost je u tome što možeš stvoriti vrlo prirodan, uklopljen izgled šminke.

Nije komplikovano, evo savjeta i trikova: Za početak pripremi lice, kao i inače dobrom kremom za njegu kože i prajmerom. Počni prvo sa korektorom tako što ćeš precizno prikriti sve mrlje, crvenilo ili podočnjake. Zatim to možeš izblendati četkom ili vlažnom spužvicom za šminkanje. Nakon toga, nanesi bronzer, rumenilo i hajlajter na ključne tačke na licu, kao i inače i pomiješaj svaki od tih proizvoda drugom četkicom ili vrhovima prstiju. Ne brini ako neće izgledati savršeno na početku, na kraju će se desiti magija…

Da bi se nanio ovaj završni sloj, koristi četku ili spužvu da sve sjediniš lijepo i ujednačeno. Imaj na umu da će korištenje pokreta tapkanja pomoći da se različiti pigmenti zadrže na mjestu i ne razmazuju se.

@katiejanehughes

Pročitaj

Underpainting? A make up technique check it out!!! #fyp#makeuptricks#kjh#celebmakeup#blushhack#bronzerhack

♬ original sound – Katiejanehughes

Izvor: popsugar.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum