Trenutno čitaš
Najljepša pariska opera postaje Airbnb smještaj

Najljepša pariska opera postaje Airbnb smještaj

HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja
HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja

Ljubitelji “Fantoma iz opere” sada mogu provesti noć u raskošnoj pariskoj operi koja je inspirisala omiljeni mjuzikl i roman.

Airbnb i Opéra National de Paris udružili su se da transformišu jednu loža Palate Garnier, “Box of Honor”, u raskošnu spavaću sobu. Dok je ova loža obično rezervisana za važne goste, dva srećna gosta će moći da prespavaju u njoj ovog ljeta za 37 evra.

Rezervacija za jedno noćenje počinje 1. marta u 12 sati. Ko god uhvati željeno mjesto, spavaće u operi 16. jula.

pariska opera postaje Airbnb
Foto: Thibaut Chapotot / Airbnb

Boravak takođe uključuje privatni čas baleta koji drži jedan od baletana Pariske opere, privatni recital umjetnika Pariske operne akademije, večeru u prostoriji za probe iza bine i obilazak privatnih plesnih studija zgrade. Gosti će takođe dobiti obilazak skrivenih područja Palate Garnier, uključujući podzemno jezero i arhive.

Putnici koji ne rezervišu Airbnb i dalje mogu doživjeti Palais Garnier tako što će prisustvovati jednoj od mnogih predstava koje se tamo održavaju, uključujući balete, opere, koncerte i recitale. Dostupni su i obilasci sa vodičem ili samostalnim vođenjem, kao i virtuelne ture kroz Google Arts & Culture.

pariska opera postaje Airbnb
Foto: Thibaut Chapotot / Airbnb

Boravak u Palais Garnier dio je napora Airbnb-a da oživi turističku ponudu evropske baštine. Platforma za iznajmljivanje za odmor podržava napore da se obnove prostorije Palais Garnier i pomaže Opera National de Paris da razvije platformu za striming.

Airbnb je ranije izvodio slične poduhvate, omogućavajući putnicima da borave na lokacijama kao što su kabare Moulin Rouge i dom iz djetinjstva Georgea Harrisona.

Cilj je ohrabriti potencijalne posjetioce „da putuju i sanjaju u isto vrijeme – i izazovu mnogo emocija oko putovanja“, kaže za Reuters Mimosa Spencer i Manuel Ausloos Emmanuel Marill, Airbnb-ov direktor za Evropu, Bliski istok i Afriku.

pariska opera postaje Airbnb
Foto: Thibaut Chapotot / Airbnb

Prikladno, domaćin Airbnb-a je Véronique Leroux, praunuka Gastona Lerouxa, koji je napisao originalni roman 1910. godine. Leroux, koji je prvobitno objavio priču kao niz nastavaka u novinama, crpio je inspiraciju iz stvarnih događaja i legendi oko Palais Garnier. Na primjer, podzemno jezero u jazbini fantoma zasnovano je na stvarnom vodenom koritu koje postoji ispod Palais Garnier gdje pariski vatrogasci vježbaju plivanje bez svjetla.

Pročitaj

Andrew Lloyd Webber transformisao je Lerouxov roman u mjuzikl 1986. Od tada ga je pogledalo više od 145 miliona pozorišnih gledaoca širom svijeta. Takođe je osvojio brojna priznanja, uključujući sedam nagrada Tony.

„Klasična priča mog pradede inspirisala je toliko ljudi tokom godina“, kaže Véronique Leroux u izjavi sa Airbnb-a. „Ovo je savršeno vrijeme da mu odamo počast i poželimo dobrodošlicu ‘fanovima’ u poznatom okruženju njegovog toliko voljenog romana za boravak koji je “jednom u životu” događaj.”

 

Izvor: smithsonianmag.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum