Trenutno čitaš
Na wish listi imamo ove viralno popularne adidas patike

Na wish listi imamo ove viralno popularne adidas patike

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Baš kada je naša ljubav prema Adidasovim popularnim Samba patikama počinjala da jača, pojavio se stil patika koji prijeti da sruši Sambu s trona.

Upoznaj Adidas SL 72, novo izdanje klasičnog stila iz 70-ih koje trenutno privlači veliku pažnju. Od poznatih ličnosti poput Belle Hadid, Suki Waterhouse i Alexe Chung do društvenih mreža, ove patike se pojavljuju gdje god pogledamo.

bella hadid adidas sl 72
Getty Images

Adidas SL 72 patike su definisane nazubljenim đonom i gornjim dijelom od antilopa. Retro dizajn ovih patika dolazi u nizu primamljivih boja, uključujući popularni smeđe i puter-žuti par koji je omiljeni izbor Belle Hadid. Ljubitelji SL 72 jedva zaziru od jarkih kombinacija boja poput žute i zelene koje nas podsjećaju na retro sportsku odjeću.

suki waterhouse adidas sl 72
The Daily Stardust/LAGOSSIPTV/Backgrid

Nedugo nakon što je stil dostigao viralni status, uprkos popunjavanju zaliha od strane Adidasa, ove patike su i dalje predmet koji je teško nabaviti, što je samo povećalo potražnju za njima.

Instagram/@emilisindlev

Prvi put predstavljene 1972. godine, baš na vrijeme za Ljetne olimpijske igre u Minhenu, adidas SL 72 su bile patike za trčanje koje su bile poznate po svojoj super laganoj konstrukciji. ‘SL’ je akronim od “Super Light”, jer je gazeći sloj bio toliko lagan da je bio revolucionaran za svoje vrijeme. I danas, SL 72 ostaje jedna od najlakših patika na lifestyle tržištu.

adidas sl 72
Instagram/oliviapezzante

2022., njemački brend je ponovo objavio SL 72 na vrijeme za svoj 50. rođendan. Dizajnerka Grace Wales Bonner je čak objavila dvije vlastite verzije kako bi proslavila ovaj jubilej.

Pinterest

Adidas SL 72 su brzo postale jedan od najpoželjnijih stilova patika na tržištu. Sa svojim retro dizajnom, modernim bojama i super laganom konstrukcijom, ove patike su dokazale da mogu da stanu rame uz rame sa legendarnim Samba patikama. Ako želiš da budeš u trendu, adidas SL 72 su patike koje ne smiješ propustiti.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum