Trenutno čitaš
Na velika platna vraćaju se Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo

Na velika platna vraćaju se Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo

L'Occitane
L'Occitane

Najbolji galski junaci svih vremena konačno se vraćaju na veliko platno u najvećem filmu do sada “Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo”! 

Obdareni nadljudskom snagom Asterix i Obelix kreću na put u daleku Kinu gdje će sresti ni manje ni više nego Zlatana Ibrahimovića. Napadač Milana dobio je ulogu ambicioznog vojskovođe Antivirusa, kojem je Cezar povjerio zadatak da izbriše nepobjedivo galsko selo, jedinu teritoriju u Galiji koji nije osvojio.

Povodom otvaranja filma likovi iz filma Asterix, Obelix i Čudomix ovog vikenda dolaze na druženje sa posjetiocima CineStara pa će tako u subotu 4. februara biti u CineStaru u Z Centru od 11 do 14 časova, a u nedjelju, 5. februara u CineStaru u Arena Centru od 11 do 12:30 i od 16:00 do 17:30. Posjetioci će se s njima moći fotografirati i naravno među prvima pogledati film u najzabavnijem 4DX formatu.

Radnja se odvija 50. g prije Hrista. Kineska carica je postala zatvorenica nakon državnog udara, koji je započeo Deng Tsin Qin, princ izdajica. Uz pomoć feničkog trgovca i njenog vjernog tjelohranitelja, caričina jedina kćerka princeza Sass-Yi bježi u Galiju kako bi zatražila pomoć dvojice hrabrih ratnika Asterixa i Obelixa, koji su zahvaljujući svom čarobnom napitku obdareni nadljudskom snagom.
Naša dva nerazdvojna heroja rado prihvataju pomoći i tako počinje veliko putovanje i avantura na putu za Kinu. Ali Cezar i njegova moćna vojska, žedni novog osvajanja, takođe idu prema Srednjem kraljevstvu…

Pročitaj

Ulogu Obelixa tumači Gilles Lellouche dok Cezara ovaj put glumi filmska zvijezda Vincent Cassel. U novom filmu ponovno se pojavljuje Kleopatra, a tu ulogu je od Monice Bellucci preuzela proslavljena francuska glumica Marion Cotillard. Lukavog i odvažnog Asterixa glumi Guillaume Canet.

“Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo” je u kinima od četvrtka 2. februara u distribuciji Blitza.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum