Trenutno čitaš
Možemo da odahnemo: Retrogradni Merkur je završen!

Možemo da odahnemo: Retrogradni Merkur je završen!

Bingo kataloška akcija
Bingo kataloška akcija

Nakon nekoliko dugih, iscrpljujućih sedmica haotične energije, period retrogradnog Merkura se konačno završio, a mi smo tako zahvalni. Od 15. septembra Merkur se kreće direktno, okončavajući svoju vladavinu terora (šalimo se, ali i ne baš) i započinje novu, mirniju fazu godine. 

Maglovita frustracija je uvijek prisutna zahvaljujući ovom planetarnom okretanju unazad, ali kraj retrogradnog period Merkura će podići oblake i razbistriti naše misli. Donošenje odluka može postati jednostavnije kada je Merkur direktan. Naši planovi putovanja, ugovori i sporazumi koji su možda bili na čekanju ili podložni kašnjenjima tokom retrogradne faze sada mogu lakše napredovati.

Ultra magazin

Ako vam je bilo teško tokom ove posebne retrogradnosti, ne brinite se – za to postoji doslovno astrološki razlog. Pošto se preklapa sa retrogradnom sezonom, a posebno retrogradnom Venerom, treća retrogradnost Merkura 2023. godine bila je intenzivna! Pošto se to dogodilo u Djevici, horoskopskom znaku koji ima tendenciju da bude izbirljiv, ovaj retrogradni Merkur razotkrio je mnoge neravnoteže u našim životima. Bili smo primorani da sagledamo svoje živote i otkrijemo šta ne funkcioniše.

Vladajuća planeta Djevice je Merkur, planeta komunikacije, tako da kada se retrogradno kreće može djelovati intenzivnije. Poznata po svojoj ljubavi prema informacijama, Djevica je takođe urednik zodijaka, a ovaj retrogradni period pružio je produktivno vrijeme za preispitivanje načina na koji trošimo svoje vrijeme, energiju i napore. S kim i šta je vrijedno dijeliti – ideje, misli i osjećaje? U kojim odnosima se osjećamo viđenim, saslušanim i cijenjenim?” Razmislite o proteklih nekoliko sedmica i postavite sebi ova pitanja – vaši odgovori bi vas mogli iznenaditi.

Ova retrogradnost nas je mogla inspirisati da ponovo uspostavimo granice. Vrijeme i napori Djevice su metodični i dobro promišljeni, pa smo se možda zatekli da preispitujemo ko poštuje naše napore i gdje naš energetski doprinos nije zadovoljen ili uzvraćen. Jednom kada shvatite gdje trošite energiju, izbacite to iz svog života.

Stvari napreduju, a dobra energija je na putu. Od 21. do 28. septembra, Merkur će formirati pozitivan trigon sa Jupiterom u Biku. Osim što daje optimističnu energiju, ovaj trigon će nam pomoći u sprovođenju potrebnih istraživanja i pronalaženju metoda koje sada trebamo implementirati u svoje živote. Pripremite se za dobre vijesti!

Pročitaj

Iako će tih sedam dana biti puni dobre energije, poželjećete da se posvetite 24. septembru. Na taj dan, Merkur će ponovo posjetiti svoju tačku kazimi koja se dogodila 6. septembra. Kazimi se dešava kada se sunce i Merkur sretnu u istoj tački na nebu. Merkur će 24. septembra donijeti još jedan važan trenutak jasnoće i važnih informacija.

Sljedeći retrogradni period Merkura je od 13. decembra do 1. januara 2024. Treći i posljednji retrogradni Merkur u godini odvešće nas sve do nove godine dok se kreće od Strijelca do Jarca.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum